Dolar 34,2919
%0.37
Euro 37,4933
%-0.08
Altın 2.915,210
%0.9
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taksim Gezi Parkı eylemleri bazı illerde sürüyor

Taksim Gezi Parkı eylemleri bazı illerde sürüyor

Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Ankara, İzmir, a ve Adana'da toplanan gruplara müdahale etti. Bazı illerde ise olaylar çıkmadı.

  • Ege Postası
  • 02.06.2013 - 22:29
İSTANBUL Taksim’deki Gezi Parkı’nda başlayan ardından tüm Türkiye’ye sıçrayan protesto gösterileri Ankara’da 3. gününde devam ediyor. Kızılay'da polis AVM'ye sığınan protestocuları gözaltına alarak. Belediye otobüsleri ile karakollara taşıdı. CNNTürk muhabirinin verdiği sayıya göre şuana kadar gözaltına alınanların 5 otobüs olduğunu belirtti.

Ankara’da başlayan ’Gezi Parkı’ protestoları devam ediyor. Polis ekipleri Kızılay Meydanı’ndan çekilerek Başbakanlık çevresinde konuşlandı. Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalıktan ayrılan bazı gruplar ise Başbakanlık çevresinde bekleyen polisleri taşlayarak yollara barikat kurdu. Polis ekipleri ise taşa karşılık gruplara biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrası bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Göstericiler ile polis ekipleri arasında çatışmalar yer yer sürüyor.

İZMİR

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda eylemlerini sürdüren topluluktan bir grup, yeniden, polis ekiplerinin bulunduğu Basmane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen gruba, Alsancak’ta önlem alan polis, tazyikli su sıkarak küdaha etti. polis ekipleri ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik sürüyor.



ADANA: PROVOKATÖRLERE TEK TEK GÖZALTI

Adana’da, İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruplar, akşama doğru Atatürk Caddesi Sular semtinde toplandı. AK Parti il binasına yürümek isteyen gruplara karşı, polisin yanı sıra 50 kadar jandarma robocop da güvenlik önlemi aldı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da göstericilerin yanına gelip, gerginliğin sona ermesi için uyarıda bulundu. Bu sırada eylemciler arasında provokasyon yapanlara karşı güven timleri devreye girdi. 

Protestocuların arasına katılarak, onlar gibi sloganlar atan güven timlerinde görevli polisler, provokasyon yapanları biber gazıyla müdahale ederek gözaltına aldı. 

Çok sayıda gösterici kelepçelenip, minibüslere bindirilerek götürüldü.

DENİZLİ’DE POLİS DE YOK OLAY DA

DENİZLİ’de, Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek gösterileri sürüyor. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşip toplanan yaklaşık 3 bine kişinin yaptığı eyleme polis müdahalede bulunmadı. 

Denizli’de sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen yaklaşık 3 bin kişi, bugün saat 19.00’da Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Kalabalık, "Her şey Taksim, her yer direniş", "Hükümet istifa", "Tayyip baksana, sabrımızı taşırma", "Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları attı. Denizli Emniyet Müdürlüğü, eylem sırasında üniformalı polis ve çevik kuvvet ekiplerini, Delikliçınar Meydanı’na göndermedi. Polisin görünmediği alanda eylemciler bol bol slogan attı, hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti. 

Bu arada, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Denizlispor ve Adanademirspor formalı taraftarlar da objektiflere birlikte poz verip, eyleme destek oldu. Eylem olaysız sona erdi.



BALIKESİRDE GÖZALTI SAYISI 44 OLDU

BALIKESİR’de, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere destek vermek amacıyla iki gündür devam eden gösterilerde, polis barikatını aşmak isteyen eylemcilerden 44 kişi gözaltına alındı.

Çoğunluğunu liseli ve üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu 500’e yakın kişi bugün saat 16.30’da Yeşilli Meydanı’ndaki TÜİK önünde biraraya geldi. Oturma eylemi yapan grup, hükümeti istifaya çağırarak, sık sık "İmamın ordusu, halkın düşmanı", "Faşizme karşı omuz omuza", "Halkın ateşi AKP’yi yakacak" sloganları attı. Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından harekete geçen göstericiler, Mekik Sokak üzerinden Milli Kuvvetler Caddesi’ne, oradan da Edremit Caddesi’ne sloganlarla ilerledi. Esnafın börek ikram ettiği eylemcilere evlerinin balkon ve pencelerine çıkan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bazı vatandaşlar ise eylemcilere tepki gösterip, terlik fırlattı. Ardından Yonca Mevkii’ne ulaşan grup şehir merkezindeki Alihikmetpaşa Meydanı’na çıkmak isteyince polis barikatına takıldı. Polis kalabalığa ’Dağılın’ uyarısı yaptı. Kalabalık dağılmayınca harekete geçen ekipler, gaz bombası atıp, grubu dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericilerin birçoğu yakalanarak, gözaltına alındı. Bazı vatandaşların eylemcilerin zorla evlerine girdiğini iddia ettiği ve bu nedenle tartışmaların yaşandığı olaylarda Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 6’sı kız 44 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



KAYSERİ: POLİS İKNA ETTİ, GÖSTERİCİLER DAĞILDI

KAYSERİ’de, Taksim’deki Gezi Parkı’na destek için düzenlenen eylemde göstericiler, bu kez AK Parti binasına yaklaştırılmadı. Çevik Kuvvet polisinin kapattığı sokaktaki eylem yaklaşık 1 saat sonra polisin iknasıyla son buldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da toplanan ve yaklaşık 500 kişilik öğrenci ve Kayserispor taraftar grubundan oluşan gençler, Gezi Parkı’na destek için eylem yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine slogan atan göstericiler, ellerinde taşıdıkları ’Polis kardeş (!) gerçekten gözlerimizi yaşatıyorsun’, ’Gece gündüz kafası faşist bir boşbakan istemiyoruz’, ’Ne şeriat ne darbe kafası güzel Türkiye’, ’Sadece biz mi oksijen soluyoruz’ yazılı pankartlarla Mimarsinan Parkı’na yürüdü. Burada oturarak eylem yapan grupta bazı gençler Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan AK Parti binasına yürümeye başladı. Sloganlarla başlayan yürüyüş, Çevik Kuvvet polisinin TOMA ve panzer aracıyla hazırlık yaptığı Gök geçidinde son buldu. Göstericiler eylemlerine burada devam ederken, birkaç kez polise taş attı. Polis müdürlerinin ikna ettiği göstericilerin eylemi iki saat sonra son buldu.

Öte yandan dün gözaltına alınan 163 kişi, bugün değişik saatlerde serbest bırakıldı.



ANTALYA

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarI Antalya'da protesto eden gruba polis müdahale etti. Antalya'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto eden gruba polis müdahale etti. Çallı kavşağında toplanan grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Uyarıya rağmen dağılmayıp, polise taş atan gruba tazyikli su ve gazla müdahale edildi. Sokak aralarına kaçan göstericilerden bazıları gözaltına alındı. Bu arada polis ekipleri, AK Parti İl Başkanlığı binası önünde güvenlik önlemi alıdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.