Dolar 34,2815
%0.34
Euro 37,5173
%-0.01
Altın 2.931,490
%1.46
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taraftar gruplarına operasyon

Taraftar gruplarına operasyon

İstanbul’da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarına yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 69 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, operasyonun taraftar grupları içerisinde organize suç faaliyetinde bulunanlara yönelik olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 10:44
İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 1 yıl önce taraftar gruplarına yönelik başlatılan soruşturmada bu sabah harekete geçildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar ve Bakırköy’ün de bulunduğu birçok ilçede yaklaşık 96 adrese eş zamanlı baskınlar yaptı.

Operasyonlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin bazı taraftar liderlerinin de aralarında yer aldığı yaklaşık 69 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın eski tribün liderlerinden Alen Markaryan’ın da bulunduğu öğrenildi.

Alen Markaryan, basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı.

Gözaltına alınan taraftarlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Taraftarlara “Haksız maddi kazanç sağlamak”, “tehditte bulunmak”, “organize suç faaliyetinde bulunmak” suçlamaları yöneltildi.

GÜLER: ORGANİZE FAALİYETLERE YÖNELİK
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, operasyonun taraftarlar grupları içerisinde organize suç faaliyetlerinde bulunanlara yönelik olduğunu söyledi.

Bakan Güler, “Operasyon, taraftar grupları içerisinde organize faaliyetlerde yer alanlara yönelik bir operasyondur. 6222 sayılı kanun kapsamında olmayan operasyondur. İşin içinde organize bir boyut olmasına yönelik bir operasyondur. 96 hedefe yönelik operasyonda 69 kişi gözaltına alındı" diye konuştu.

'SAHAYA 502 TARAFTAR GİRDİ'
Olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini dile getiren Güler, “502 kişilik taraftar grubunun sahaya girdiği ilk tespitlerde yer aldı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.