Dolar 34,2321
%-0.03
Euro 37,5807
%-0.15
Altın 2.883,050
%-0.13
Bist-100 8.948,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Bedesten Meydanı'nda üst yapı çalışmaları başladı

Tarihi Bedesten Meydanı'nda üst yapı çalışmaları başladı

Afyonkarahisar'da Tarihi Bedesten Çarşı’nın bulunduğu meydanda alt yapı çalışmaları tamamladı. Alt yapısı tamamlanan Bedesten Meydanı'nda üstyapı çalışmalarına başlandı. Belediyenin içme suyu ve kanalizasyon, TEDAŞ'ın elektrik...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 13:05
Afyonkarahisar'da Tarihi Bedesten Çarşı’nın bulunduğu meydanda alt yapı çalışmaları tamamladı. Alt yapısı tamamlanan Bedesten Meydanı'nda üstyapı çalışmalarına başlandı.

Belediyenin içme suyu ve kanalizasyon, TEDAŞ'ın elektrik hatlarını yer altına almasının hemen ardından meydanda hummalı bir çalışmaya giren ekipler, üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Altı ayrı ekip, meydanı en kısa sürede trafiğe açmak için büyük gayret gösteriyor.Ekipler bir taraftan Bedesten Meydanı ve Demirciler içine zar taşı, diğer taraftan ise Tuz Pazarı Caddesi ve Enstitü Caddesi'ne ise kaldırım döşüyor. Altyapısı tamamlanan bölgede tahrip olan borular yenileniyor.

“ÇARŞININ RESTORE EDİLMESİ GEREKİYOR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, meydanla birlikte Bedesten Çarşısı’nın hem içinin hem de dışının restore edilmesinin gerektiğini söyledi. Çoban, buranın cazibesi ve ziyaretçi sayısının artacağını, Bedesten’in gerçek kimliğiyle halkın karşısına çıkacağını belirtti. Çoban, "Ancak esnaf arasında ihtilaf sürüyor. Yüzde 60’ı 'evet' derken, yüzde 40’ı ‘hayır’ diyor. Biz restorasyon maliyetinin yüzde 60’ını karşılamaya hazırız. Ama maalesef hala çözüm bulamadılar. Eğer biz vatandaş katkısı sağlayamazsak bu iş zor görünüyor. Vatandaş eserin değerini bilmiyor." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.