Tarsus Bahar Koleji öğretmenleri Kıbrıs'ı gezdi
Tarsus Özel Yıldırımhan Bahar Koleji öğretmenleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gezdi. Yavru vatanın tarihi ve turistik yerlerini gezen 28 öğretmen üç gün Kıbrıs’ın tarihini yakından tanıma fırsatı buldu. Gezide, 1974 Kıbrıs...
- Ege Postası
- 02.01.2014 - 11:05
Yavru vatanın tarihi ve turistik yerlerini gezen 28 öğretmen üç gün Kıbrıs’ın tarihini yakından tanıma fırsatı buldu. Gezide, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan askerlerin, ebedi istirahat yerleri olan şehitliklerin ziyaretleri sırasında duygulu anlar yaşandı.
Okul Müdürü Bekir Güleçyüz, Kıbrıs’ın, Peygamber Efendimiz’in duasına mazhar olan Hala Sultan da denilen Ümmü Haram’la birlikte birçok sahabenin kabrini barındırması yönünden Müslümanlar katında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Öğretmenlerden Fatih Mehmet Oflaz da “Kimilerine göre yavru vatan, kimilerine göre Akdeniz’de Türkiye’nin kalesi, kimilerine göre kumar cenneti gibi gözüken Kıbrıs, aslında tarihi binlerce yıl öncesine dayanan mükemmel bir geçmişe sahip herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer.” dedi.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Berk ise “Kıbrıs tarihi hakkında, 1566 yılında Kanuni'nin ölümünden sonra 2. Selim tahta geçmesi ile Lala Mustafa Paşa komutasındaki donanma, 1571 yılında Kıbrıs'ı fethederek Osmanlı topraklarına kattı. Daha sonra Kıbrıs'a Türkler yerleştirilerek, adaya Türk kimliği kazandırıldı. Kıbrıs'a gidilince mutlaka uğranması gereken mekanlardan biri Can Bulat Müzesi’dir. Biz de fetih ruhunu yaşamak için Gazi Magosa'daki bu müzeyi gezdik. Yanı başında ise Gazi Magosa Şehitliği bulunmakta. Kıbrıs tüm bu tarihinin ışığında Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un ifadesiyle: ‘Kıbrıs toprağını sıksanız sahabe ve şehit kanı fışkırır.’ sözünün altını dolduruyor. O bakımdan, Güzelyurt'u, şanlı direnişin gerçekleştiği Erenköy’ü, Hayalet Kent Maraş'ı herkesin mutlaka görmesi gerekir.” diye konuştu.
Yorum Yazın