Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarsus'ta işaret dili kursu açıldı

Tarsus'ta işaret dili kursu açıldı

Mersin’in Tarsus İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından işaret dili kursu açma çalışmaları Tarsus Devlet Hastanesi'nden gelen talep sonrası gerçekleşti.Tarsus Devlet Hastanesi'nde işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 13:11
Mersin’in Tarsus İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından işaret dili kursu açma çalışmaları Tarsus Devlet Hastanesi'nden gelen talep sonrası gerçekleşti.

Tarsus Devlet Hastanesi'nde işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hastane yönetimi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden işaret dili kursu açılması talebinde bulundu. Talep sonrası hastane personelinin katılımıyla Tarsus Devlet Hastanesi konferans salonunda kurs başladı. Kurs öğretmeni Ayhan Çolak tarafından verilen işaret dili eğitimi toplam 120 saat olup haftada 3 gün yapılıyor. Kursta işaret dili ve çevre, okul ve eğitim işaretleri, gıda ve giyim işaretleri, duygular ve eşyalar, zaman ve zaman dilimleri, trafik ve canlılar, meslekler, karşılıklı konuşma konularında kursiyerler eğitilecek.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Kütükoğlu bu kursu açmadaki amaçlarının işitme engelli vatandaşların yaşantılarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Bu kursun açılmasındaki katkılarından dolayı Tarsus Devlet Hastanesi yöneticilerine teşekkür eden Kütükoğlu, kursları toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda açmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.