Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan'la zaytung.com sitesinin yolu neden kesişt?

Tartan'la zaytung.com sitesinin yolu neden kesişt?

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a, olayları mizahi dille yazan Zaytung.com'dan tatsız bir sürpriz geldi. 'Banka kredi kartı borçlularına müjde' başlığıyla sunulan haberde nedeni bilinmeyen bir şekilde Hakan Tartan'ın fotoğrafına yer verildi

  • Ege Postası
  • 12.11.2013 - 11:42
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Sanal alemin kendine özgü okuyucu kitlesi olan ve Türkiye'nin en çok takip edilen siteleri arasında yer alan zaytung.com bir kez daha gündemde. Ancak olaylara mizah penceresinden bakan siteyi gündeme getiren verdikleri haber değil, o haberde kullandıkları fotoğraf oldu. ''Banka kredi kartı borçlularına müjde' başlığıyla servis edilen ve içeriğinde bankaya borcu olanların doğacak olan çocuklarını borçları karşılığında bankaya verecekleri! türünden şaka olduğu belli olan ifadelerin yer aldığı haberde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın fotoğrafı yer aldı. Zaytun.com'un şakası mı, yoksa gözden kaçan bir detay mı belli olmayan haberde, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan belki de ilk kez zaytung.com'da ismini olmasa da fotoğrafını görme imkanı buldu.
İşte Tartan'ın fotoğrafıyla yayına verilen o haber...
Bankacılık Düzenleme Kurulu (BDK), bir süredir üzerinde çalışılan, kredi kartı borçlarının ödenmesiyle ilgili yeni düzenlemenin ana hatlarını, bu sabah düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Yeni düzenlemeye göre, kredi kartı mağdurları, doğacak ilk çocuklarını kurulun uygun gördüğü bir bankaya bağışlamak suretiyle borçlarının tamamını ya da bir kısmını sildirme olanağına kavuşacaklar.

BDK Genel Koordinatörü Hüsnü Söker tarafından bu sabah kamuoyuna duyurulan yeni uygulamaya göre, yüksek miktarda kredi kartı borcu olup bu borcu sittin senede ödeyemeyeceklerini belirten banka müşterileri, imzalayacakları bir sözleşme sayesinde doğacak ilk çocuklarını borçlu oldukları bankaya (eğer birden fazla bankaya borçları varsa BDK tarafından seçilecek olana) bağışlayarak bu borçlarından kurtulabilecekler.
Banka, kendisine bağışlanan çocuğun temel eğitim ve bakımını yerine getirdikten sonra 14 yaşından itibaren bünyesinde uygun gördüğü bir pozisyonda sadece sodexo fişleri ve senede 2 takım elbise karşılığında çalıştırma hakkına sahip olacak. Çocuğun çalıştırılma süresi ebeveynlerinin bankaya olan borçlarına bağlı olarak 5 yıldan başlayıp 45 yıla kadar uzayabilecek.
"Çocuğumu Keserim" Dönemi Kapanıyor
Yeni uygulamanın, özellikle cinnet geçirme noktasına gelen kredi kartı mağdurlarının sıkça dile getirdiği "çocuğumu keserim!" söyleminden yola çıkarak "Çocuğunu Kesme, Bize Sat!" sloganını benimsediğini açıklayan Hüsnü Söker, basın toplantısı sırasında kart mağduru ailelere seslenmeyi de ihmal etmedi: "Resmen altın yumurtlayan tavuğu kesiyorsunuz. O çocuk bizim işimize yarar. Getirin, hiç bi şey beceremezse üniversitelerde kredi kartı sattırır yine ekonomiye kazandırırız evladınızı."
Önümüzdeki eylül ayından itibaren yürürlüğe girmesi planlanan uygulamanın özellikle hali hazırda en az bir tane çocuğu olan ve bu sayede yeni doğacak olan evlatlarından kopmakta çok büyük bir zorluk yaşamayacak ailelerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.