Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalara Bakan da katıldı

Tartışmalara Bakan da katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, katı atık geri dönüşüm tesisinin yeri konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni engellemeye çalışanların, ekmeğini yedikleri kente “ihanet etttiğini” söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 12:04
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, katıa tık geri dönüşüm tesisinin yeri konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni engellemeye çalışanların, ekmeğini yedikleri kente “ihanetetttiğini” söyledi. AKP milletvekillerinin kentte negatif bir gündem oluşturma çabası ile tesis hakkında asılsız söylemler de bulunduğunu kaydeden Bakan, “İzmir halkının çok net bir şekilde gördüğü gibi, bu beyhudeçıkışlar, AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak siyaseten prim ve reklam yapma çabasından başka bir şey değildir. Dolayısıyla ortaya konulan tabloda tek gram samimiyet yoktur. Herşey, İzmir’in geleceğine değil kendi geleceklerine katkı içindir.Hiçbirisi, günlük 4 bin ton çöpün nasıl ortadan kaldırılacağını, 1992 yılından bu yana kullanılan Harmandalı depolama alanının nasıl rehabilite edileceğini düşünmüyor.Başkan Kocaoğlu’nun yeni tesis kurulur kurulmaz Harmandalı’yı bir kent ormanına çevirmek istediği gerçeğini duymak bile istemiyorlar. ‘O tesisorayaolmaz’ diyenlerin hiçbirisi, ‘bakın burası çok daha uygun’ önerisi getirmiyor. Çünkü samimi değiller. Çünkü tüm kurguları yapmak değil yaptırmamak üzerine. Bu mücadelenin ‘reklamın kötüsü olmaz’ mantığıyla geldiği boyut ise Türk siyaseti açısından düşündürücü ve bir o kadar da üzücüdür. Sözde çevrecilik maskesi altında istemezükçü bir tavır sergileyen AKP milletvekilleri, bu gidişle İzmir’in çöpünün altında kalacaktır” diyekonuştu.


SAMİMİYETSİZLİK
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması öngörülen katı atık tesisinin en modern teknolojileri kullanarak çöpü bir sorun olmaktan çıkaracağını vurgulayan Murat Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu tesis, çöpiçindeki cam, plastikve metal orijinli maddelerin geri dönüşümünü sağlayacak. Organik maddeleri biyogaz yöntemi ile enerjiye dönüştürecek ve ciddi bir değer yaratacak. Tüm işlemler kapalı bir ortamda ve etkin koku kontrol önlemleri uygulanarak gerçekleştirilecek. Çağdaş ve çevre duyarlığı çok yüksek olan ülkelerde bu tip tesisler kent merkezlerinde yapıldığı gibi bazıları örnek nitelikleriyle kentin turistik gezi programlarına dahilediliyor. Fikir sahibi olmadan konuşan AKP’liler, bilip öğrenmeden itiraz etmeyi ve bu istemezükçü tavrı maharet sanıyor. Ancak İstanbul'da GeziParkı ve İzmir'de yeşilalan katliamına neden olacak Ağaçlı Yol projelerine tepkisizlikleriyle çevrecilikte sınıfta kalmış bu yaklaşımın samimiyetsizliğini İzmir halkı çok iyi biliyor. İzmir halkı, ülkemizdeki sıvı atık arıtma sistemlerinin dörtte bir kapasitesine sahip olan Büyükşehir Belediyesi’nin, kentimize yakışan çağdaş katı atık geri dönüşüm sistemiyle çevre yatırımları konusunda yeni bir başarı öyküsü daha yazacağına yürekten inanıyor. AKP milletvekilleri de iştebundankorkuyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.