Dolar 34,2740
%0.09
Euro 37,6596
%0.16
Altın 2.918,470
%0.3
Bist-100 9.045,00
%0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşgetiren: Evlere acı düşmeden ilerleyen bugünler barış sürecinin ilk adımı

Taşgetiren: Evlere acı düşmeden ilerleyen bugünler barış sürecinin ilk adımı

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan azeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, çözüm süreci ile ilgili olarak "Çatışma ortamı olmadan, şehit cenazeleri gelmeden oruçlu günler geçiriliyor. Hiçbir ailenin evine acı düşmeden ilerleyen bugünler barış...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 17:13
Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan azeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, çözüm süreci ile ilgili olarak "Çatışma ortamı olmadan, şehit cenazeleri gelmeden oruçlu günler geçiriliyor. Hiçbir ailenin evine acı düşmeden ilerleyen bugünler barış sürecinin ilk adımıdır. Bu süreç uzamalıdır devam etmelidir." dedi.


Ahmet Taşgetiren, Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldı. Programda çözüm sürecini ve Ortadoğu'nun siyasi durumunu değerlendiren Taşgetiren, "Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşananlar hüzünlü. Şimdi Mısır, Suriye geçmişte farklı ülkelerde Ramazan ayında yaşanan üzücü olaylar oldu. Bu coğrafyada adeta kutup yıldızı gibi Türkiye’nin sağlıklı ve sağlam olması çok önemli." diye konuştu.

Taşgetiren, Türkiye'nin terörsüz bir Ramazan ayı geçirdiğine de işaret etti. İç Anadolu Bölgesi Grubu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı olan Ahmet Taşgetiren, şunları söyledi:

"Halkın yüzde yüzü artık şehit cenazesi gelmesin istiyor. Ortak kanaatleri olan bütün toplumu kavrayacak adımlar atılmalı. Çatışma ortamı olmadan, şehit cenazeleri gelmeden oruçlu günler geçiriliyor. Hiçbir ailenin evine acı düşmeden ilerleyen bugünler barış sürecinin ilk adımıdır. Bu süreç uzamalıdır devam etmelidir."

Akil İnsanlar’ın yapmış olduğu çalışma raporlarında toplumun neler düşündüğünün yer aldığını söyleyen Taşgetiren, incelenen raporlarda toplumun kaygıları ile taleplerinin anlaşılacağını ve ortak bir yol haritasının da bulunabileceğini aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.