Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatı, camiyi açtı

Tatı, camiyi açtı

İzmir’in en yüksek kubbeli camisi olma özelliğini taşıyan 9 Eylül Kurtuluş Caminin açılış kurdelesini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, mahalle sakinleri ile birlikte kesti.

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 09:11
İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşliğinde temeli atılan ve yapımı üç yıl süren 9 Eylül Kurtuluş Cami, hayırseverler ve 9 Eylül Kurtuluş Cami Derneği tarafından yapıldı. 2000 metre kare alanda yapımı gerçekleşen Cami inşaatının temel atımların da ve sonrasında ortaya çıkan molozlar Buca Belediyesi araçları ve ekiplerince temizlenirken Cami’nin çevre düzenleme ve bakımları da Buca Belediyesi tarafından yapıldı.
Atatürk mahallesinde yer alan Cami’nin açılışına katılan Başkan Ercan Tatı, Caminin açılış kurdelesini Cami imamı Recep Öztürk, 9 Eylül Kurtuluş Cami Derneği yöneticileri ve mahalle halkı ile birlikte kesti. Kesilen kurdelenin ardından 550 metre kare olan cami içerisini gezen Başkan Tatı’ya Cami İmamı Recep Öztürk eşlik etti. Cami’nin yapımı ve özelliklerinden bahseden İmam Recep Öztürk, emeği geçenlere de teşekkürlerini sundu. İmam Öztürk, “Yaklaşık 3 yıl önce başkanımızla, cami derneği yönetimimiz ve cemaatimizle 9 Eylül Kurtuluş Camimizin temelini atmıştık. Cami derneğimiz üstün başarı ve gayret göstererek bu Cami’yi hizmete açtılar. Ramazan ayını bu Cami de karşılayacağız” dedi.

“İsmi çok özel bir Cami”

Her mezhep inancına saygılı ve eşit davrandıklarının altını çizen Başkan Ercan Tatı, Ramazan ayının bereketini yaşamaya sayılı günlerin kaldığını ve 9 Eylül Kurtuluş Cami’nin Ramazan da vatandaşlara hizmet vermesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Tatı, “Ne mutlu ki Ramazanımıza bir hafta kala bu Camimizi hizmete sokuyoruz. Emeği geçen herkese, maddi manevi olsun düşüncesi ile bile katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İsmi çok çok güzel olan bir Camimiz. 9 Eylül Kurtuluş Cami’sidir. İlçemizin en güzel Camilerinden bir tanesidir. 2000 metre kare alanda 860 metre kare kitleye oturmuş bir Cami’dir. İnşallah daha iyilerini hep beraber inşa eder ve halkımızın hizmetine sunarız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.