Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin: İstanbul’da depreme hazırlıklı olunmadığı ortadadır

Tekin: İstanbul’da depreme hazırlıklı olunmadığı ortadadır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. Tekin, "İstanbul’da halen yapı stokunu bilmiyorsanız, altı, yedi, sekiz emsallerinin kaç tane olduğuna verilecek cevabınız...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 13:18
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. Tekin, "İstanbul’da halen yapı stokunu bilmiyorsanız, altı, yedi, sekiz emsallerinin kaç tane olduğuna verilecek cevabınız yoksa, İstanbul’da depreme karşı hazırlıklı olunmadığı çok net bir şekilde ortadadır.” dedi.

Beyoğlu'ndaki Ekonomi Gazetecileri Derneği’nde 17 Ağustos depreminin yıldönümü dolasıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yanı sıra, TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma Turizm Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Doğal Afetler ve Çevre Komisyonu Koordinatörü Mutlu Gürler katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tekin, İstanbul’un olası bir depreme karşı hazır olmadığını belirtti. Depreme karşı önlem alınması gerektiğine vurgu yapan Tekin, "İstanbul’un depreme hazır olmasını çok arzu ederdik; ama ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hatta sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değil, Türkiye'nin deprem konusunda hazır olmadığı çok net bir şekilde görülüyor. İstanbul’da halen yapı stokunu bilmiyorsanız, İstanbul’da vekilimizin sorduğu çok basit sayın Başbakan'ın da, 'ben de rahatsızım' dediği altı, yedi, sekiz emsallerinin kaç tane olduğuna verilecek cevabı yoksa, İstanbul’da depreme karşı hazırlıklı olunmadığı çok net bir şekilde ortada, İstanbul’da 1999 Marmara depreminden sonra çok ciddi önlemler alındı. En azından yasal olarak sayın Ecevit’in başbakanlığı döneminde hazırlanan hiçbir şey uygulanamadı.” ifadelerini kullandı.

Kamu adına depremde kullanılması gereken arsaların tamamının hükümetin kendi yandaşlarına peşkeş çekildiğini savunan Tekin, "Yandaş demek zorundayım, elimizde belgeler var, ve bu belgeleri de sayın Başbakan'a mektup olarak gönderdim, neden Başbakan'a gönderdi? Çünkü İstanbul’un aynı zamanda Belediye Başkanı Başbakan'ın kendisidir, Topbaş değil. 3. köprünün kararını Başbakan veriyorsa, 3. havaalanının kararını Başbakan veriyorsa, Çırpıcı Çayırı'nın isminin ne olacağına Başbakan karar veriyorsa, Taksim’deki Gezi Parkı’nda uygulamanın ne olduğunu sayın Başbakan veriyorsa doğrusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başbakan'dır, Başbakanı muhatap almak zorunda kalıyoruz. Keşke Topbaş olsaydı da, sayın Topbaş'a bunları sorsaydık. Başbakan İstanbul için son hazırlanmış 100 binlik plana baktığında o rezaleti, yapılaşmaları, rantlı yapılaşmaları çok net bir şekilde görecektir. Ellerinde yoksa da ben gönderebilirim.” şeklinde konuştu.

Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Tekin şöyle devam etti: "Aslında biraz kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Mısır dahil olmak üzere sayın Başbakan'ın 'one munite' hikayesinden sonra Ortadoğu coğrafyasını tur attı ve döndüğünde, 'sıfır sorunlarımız var' demişti. Başbakan daha sonra gördük ki sıfır sorunla beraber 3 komşumuzla düşman olduk. Şimdi de hemen hemen tüm Ortadoğu'yla düşman vaziyetteyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.