Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin'den Sarıgül mesajı!

Tekin'den Sarıgül mesajı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin açık konuştu: "Sarıgül aday olursa onun için çalışırım.''

  • Ege Postası
  • 20.12.2012 - 16:50

İSTANBUL- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, VATAN’ın sorularını yanıtlarken, İstanbul’u en iyi bilen siyasetçi olduğunu söyledi. Tekin “İlçe ilçe tüm analizler yapıldı. İşin sırrı sorunlara talip olmakta. İstanbul’da herkesin tapu problemlerini çözeceğiz. Rakibimiz Başbakan” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen isimlerin başında olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul için iddialı konuştu.

İstanbul’un çok ciddi sorunları olduğunu, ancak bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını ifade eden Tekin, mevcut belediye yönetimini eleştirdi: “Paranın çözemediği bir iş yoktur. Şu anda para da var. Peki neden çözülmüyo? Çünkü para oralara kullanılmıyor. İstanbul’un rant haritasını açıkladım. Kimseden ses çıkmadı. 70 milyar dolarlık rant haritası çıkardım. Bir savcı çağırıp, ‘Sen ne diyorsun’ demedi. Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ‘sorun çözülür’ dedi. 450 bilim adamı çalıştırdı, 2,5 yıl çalıştılar. İyi çalışma yaptılar ama belediye uygulamadı. Bilim adamlarını lağvettiler.”

İstanbul’un reklam kaybının 2 milyar dolar olduğunu ifade eden Tekin, “Bu yıllık... Nerede bu parala? Kimlerin kasasına gird? Yakında göreceksiniz, hepsini biliyoruz. Sayın Topbaş’a soruyorum; billboard, megabord, tüm reklamlar... Kime verdiniz, nasıl verdiniz, fiilien kaç sayı va? Ben noterden tek tek bütün bu panoları tespit ettirdim hepsini. Çalışmalar yaptım. Bu çalışmaları aday olacağım da yapıyormuşum gibi algılanmasın. Ben İstanbul milletvekiliyim. 2 milyar dolar rant kimlere gidiyor'” diye konuştu.

 Tekin, “2 milyar dolarlık iddia ciddi bir iddia elinizde belgeler var mı'” sorumuza, “Hepsinin, her şeyin belgesi var. Bunlar bizde. Zamanı geldiğinde hepsini açıklayacağız” yanıtı verdi.

 

‘En iyi ben bilirim’

 

İstanbul’un temel sorununun mülkiyet sorunu olduğunu ifade eden Tekin, şöyle devam etti:

 

“İşin sırrı sorunlara talip olmakta, ranta talip olmakta değil. Biz sorunlara talibiz. Evi var tapusu yok, tapu var imar yok, imar var iskan yok... Adı ne kültür başkenti, ne kültür? Bu sorunları ilçe ilçe tek tek çıkardık. Vatandaşla tek tek konuşacağız. AKP’nin adayı Sayın Başbakan’dır. Başbakan olmasın adaylar dökülür. Başbakan’la yarışıyoruz. Ben köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle İstanbul’u bilirim. İddia ediyorum İstanbul’un tamamını en iyi bilen siyasetçiyim. Kasımpaşa’yı Başbakan kadar iyi bilirim. İstanbul’a 6 milyon turist geliyor. 30-40 milyon turist gelir... Tarihi yarım adayı 24 saat yaşanabilir yapacaksınız. Tarih var, eğlence var, herşey var. Kaynak arayanlara işte sana kaynak.”

 

Tekin, BDP ile işbirliği yapılacağı iddialarına şu yanıtı verdi: “Biz bir partiyle ittifak yapmayacağız, milletle işbirliği yapacağız. Siz sorunu çözerseniz, Kürt de, Türk de, Roman da herkes oy verir. Dönüşmeyecek seçmen yoktur. Türkiye’de yüzde 20 ideolojik seçmendir, diğer kesim sorunların çözümüne bakar. İstanbul Akfırat’ta AKP yüzde 90’lardaydı. Son seçimde yüzde 38 oy aldık.”

 

‘Böyle devleti reddediyorum’

 “Böyle devleti reddediyorum” diyen Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’a “Vatandaşın günlük yaşantısını kolaylaştıralım” çağrısı yaptı. Tekin, şöyle devam etti:

 “Devlet her şeyi bir maddeye dayandırıp vatandaşın sorunları çözmüyor. Bir şehit ailesine gittik geçenlerde. Şehidin eşi ve 2 çocuğu var. Günü gelince alıyorlar askere, o sırada günlük işlerde çalışıyor, itiraz edemiyor. Devletin ‘2 çocuğun var bunlara bakayım’ demesi lazım. Aile sigortası tam bunun için lazım. Aklı evinde, çocuğunda, sonra şehit oluyor. O askerin psikolojisini düşünün. Askerde bu kadar intihar neden old? Büyük devlet bu sorunu çözer. Asker çocuğunun ailesine devlet baksın...

 

Devlete borcun varsa canını alırlar. Alacağın mı var ‘Ne inkar ederim ne öderim’ derler. Şurada arazimiz var, devlet adına istimlak ettim, paramı ver, ‘Yok bekleyeceksin...’ Eşkiyalık sistemi. Mecliste konuşulması gereken bunlar.”

 Başbakan’ı kim dinliyor'

 “40 milyonun gelecek korkusu var. Başbakan’ın güvenliği çok önemli. O güvende değilse ben de güvende hissedemem... Başbakan’ı kim dinliyo? TBMM’deki makam odasından dinleme cihazları çıktı. Devletin dinleme araçları bellidir. Kurumları arasında dinleme olabilir. Bilmediğimiz devletin kayıtları dışında dinleme cihazları var mı yok mu, soruyoruz.”

 ‘Sarıgül 573 kez sorulmuş’

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye gelip gelmeyeceği konusunda Tekin, şöyle konuştu: “Araştırma yaptırdım. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na bu soru 573 kez sorulmuş. Kılıçdaroğlu da 573 kez ‘Buyursun gelsin’ demiş. Hala daha soruyorlar. İki gün önce programa çıktı yine soruldu. Sayın Kılıçdaroğlu daha ne desi? Mustafa Sarıgül gelir de adayımız olursa, ben onun için de aynı Kılıçdaroğlu için olduğu gibi sonuna kadar çalışırım. Aday kim olursa olsun çalışırım. İstanbul’u alacağız. Ali de Veli de aday olsa aynı çalışacağız. CHP’nin adayı kim olduysa yanındayım. CHP’nin kriteri kiminle İstanbul’u alacağıdır. Kime inanıyorsak onunla yola devam edilir. Ahmet olur Mustafa olur, Gürsel olur fark etmez.” (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.