Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin'den 'Şero' tepkisi!

Tekin'den 'Şero' tepkisi!

"Türkiye soyulmuş Anayasa Mahkemesi bizim Şero’nun sütünün derdinde."

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 10:12

ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’ye kestiği 2.7 milyonluk cezaya tepki gösterdi, “Bir genel başkan çiçek yollamayacak, milletvekilleriyle yemek yemeyecek m? Bu nasıl bir hukuk sistemidi? Alınan karar siyasidir” dedi. Partinin maskot kedisi Şero için alınan sütün de mahkeme denetimine takıldığını hatırlatan Tekin, “Türkiye soyulmuş, mahkeme Şero’nun sütünün derdinde” diye tepkisini dile getirdi.

 Anayasa Mahkemesi’nin siyasi partilerin harcamalarının denetimini esneten yasa değişikliğini dikkate almadan yaptığı denetim sonucunda, 2008 ve 2009 yılı kesin hesapları nedeniyle CHP’ye yaklaşık 2.7 milyon TL ceza vermesine ana muhalefetten gelen tepki büyüyor. Usulsüz bulunan harcamalar arasında, Deniz Feneri davası, CHP’nin TRT aleyhine açtığı davanın masrafları, toplu sözleşmede yer almamasına rağmen personele yılbaşında yapılan 75’er TL’lik ödemeler, Tekel işçilerine yemek dağıtılması, güvenlik, temizlik ve danışmanlık şirketlerine ödemeler yapılması ve partinin maskotu haline gelen kedi Şero’ya alınan süt ve kedi kumu faturası da yer almıştı.

Anayasa Mahkemesi’nin kararını VATAN’a değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Şero’nun kumu ve sütünün de mahkemeden veto yemesi üzerine, “Türkiye soyulmuş, Anayasa Mahkemesi bizim Şero’nun sütünün hesabını soruyor. Böyle bir hukuk sisteminde yaşadığım için utanıyorum. Soyulan bir ülkede hiçbir yolsuzluğun üzerine gidemeyenler, sanki CHP’de usulsüzlük varmış gibi gösterme gayreti içerisine giriyor. Yolsuzluklardan gram hesap soramayan hukuk sistemi, Şero’nun sütünün hesabını soruyor, bunu şiddetle kınıyorum” dedi. Tekin, gerekirse bundan sonra Şero’nun ihtiyaçlarını kendi ceplerinden karşılayacaklarını da söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin cezasının “ideolojik” ve “siyasi” bir karar olduğunu vurgulayan Tekin, “Bir partinin genel başkanı ölüye de gider diriye de... Düğüne de gider... Bunu kurumsal kimlik adına yapar. Bir partinin genel başkanı çiçek göndermeyecek, milletvekilleriyle yemek yemeyecek m? 10 bin TL maaş alan bir genel başkan 50 bin TL’ik çiçek masrafını cebinden mi karşılayaca? Partide çalışan bir görevliye ihtiyacı olmuş, 20 TL’ye bir gömlek alınmış. Bunu da çıkıp yolsuzluk belgesi gibi sunmak vicdansızlıktır” diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği’ne ilişkin yolsuzluk iddialarını gündeme ve mahkemelere taşıdıklarını da vurgulayan Tekin, “Deniz Feneri olayında hiçbir şey yokmuş biz onlara artık kefil bile oluruz. Deniz Feneri Derneği yöneticilerinden, sanıklarından, herkesten özür diliyoruz. Yargılanan herkesten özür diliyoruz. Biz yanlış bir hukuk sistemine başvurmuşuz. Bu ülkenin hukuku bozuk, biz bunu görememişiz. Deniz Feneri’ndeki yolsuzluğu görmeyenler, Şero’nun sütünü görüp, bunu yolsuzluk gibi sunuyor, bu nasıl hukuktu? Bu ülkede hukuk var zannettik, milyonluk yolsuzlukla uğraştık. Ama ceza, yolsuzluk yapanlara değil, CHP’ye çıktı” diye konuştu.

‘ŞERO’YU AYM ÖNÜNE BIRAKALIM!’

CHP Genel Merkezi’nin maskotu olan Şero’ya kesilen ceza, genel merkezde günün konusu oldu. Partinin çalışanları, “Şero’yu Anayasa Mahkemesi’nin önüne bırakalım, onlar baksın” esprileri yapıyor.

(Gerçekgündem) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.