Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Telefon dolandırıcısını tuzağa düşürdü

Telefon dolandırıcısını tuzağa düşürdü

İzmir'in Balçova ilçesinde, telefonda kendini savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı 'Darbe kapsamında operasyon yapılıyor, adınıza sim kart çıkartılmış, bankadaki paralarınıza el koyacağız' deyip dolandırmak isteyen şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

  • Ege Postası
  • 05.08.2016 - 11:52

Geçtiğimiz Pazartesi günü, A.T. (39) isimli şahısı telefonla arayan kişi, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı. Telefon dolandırıcısı A.T.'ye ''Darbe davası kapsamında bir operasyon yapıyoruz, bankada paran var mı'” diye sordu. A.T. de banka hesabında 80 bin lira parasının bulunduğunu söylemesi üzerine, şüpheli şahıslar; 'Banka görevlileri tarafından kimlik bilgilerinin başkalarına verildiğini, adına 43 adet sim kartı çıkarıldığını, bu şahısları yakalamak üzere bir operasyon yaptıklarını, operasyonda kendilerine yardım etmesini, bankayı aradıklarını hesabında bulunan 75 bin lira parayı çekerek ikametine gitmesi gerektiğini, gelecek olan görevli polis memuruna parayı vermesini' söyledi. Bu sözler üzerine şüphelenen A.T., karşıdaki kişinin dolandırıcı olduğunu düşünerek Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü durumu bildirdi. Polis A.T.'ye 'bankaya gidip para çekmiş süsü ver' demesi üzerine bankaya giden A.T., para çekmiş gibi bankadan poşetle çıkıp evine gitti. A.T.'nin evine gelen telefon dolandırıcısı para süsü verilmiş poşeti almak isterken Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Telefon dolandırıcısı İ.H.D.'yi (27), Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yakalanan hırsız 13 yıla mahkum firari çıktı 

İzmir'in Konak ilçesinde, apartmandan hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, saat 14.00 sıralarında, Konak ilçesi Hatay bölgesinde bir apartmanın içerisinde hırsızlık yapan şahısların bulunduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri M.D.(20) ile C.İ.(17) ve B.P.'yi(17) yakalandı. B.P.’nin yapılan üst aramasında kırık kapı kilit göbeği ile kapı açmakta kullanılan malzemeler, C.İ.’ nin yapılan üst aramasında ise müşteki H.K.(72)’ye ait bin 900 dolar ele geçirildi. Ele geçirilen bin 900 dolar H.K.’ye teslim edildi. M.D. ile ilgili yapılan incelemede gerçek kimliğinin S.D.(20) olduğu, 8 ayrı suçtan toplam 13 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve cezaevi firarisi olarak arandığı tespit edildi. C.İ. ve B.P. çıkarıldıkları mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest kalırken S.D. ise tutuklandı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.