Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenileniyor

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenileniyor

İzmir'in Yenişehir Semti'nde 1971 yılında açılan ve bugün İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı olarak hizmete devam eden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bakanlığın sağladığı kaynakla yenileniyor. Hastanedeki servislerde 6'şar kişilik olan odalar, 3'er kişilik hale getirilmeye başlandı, daha önce İzmir Askeri İnzibat Merkez Komutanlığı'nın bulunduğu araziye de prefabrik yapılarla 70 poliklinik kurulacak.

  • Ege Postası
  • 04.01.2016 - 11:43
Yenişehir Semti'nde Sosyal Sigortalar Kurumu'na ait bir hastane olarak 6 Ekim 1971 tarihinde açılan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi şu anda yaklaşık 40 bin metrekare alanda hizmet veriyor. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlanan hastane, bugün İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı olarak hizmete devam ediyor. Deprem güçlendirme faaliyetleri sürecinde, 220 yataklı Çocuk Hastalıkları Klinikleri, 2 bin 400 metrekare alanda büyük ve çocuk acilinin yapılanması, 55 yataklı yoğun bakım ünitesi, 16 salonlu ameliyathane birimi, çocuk poliklinikleri, yeni patoloji laboratuvarı binası, bahçe peyzajı ve afet durumlarında da kullanılabilmek için çok amaçlı salon inşa edilen hastanenin yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 



Çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Hastanemizin servisleri 6 kişilik odalardan oluşuyordu. Bu odalar, yenileme çalışmaları kapsamında 3 kişilik odalar haline getiriliyor. Yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin poliklinik muayenesi yapılıyor ve bölgenin ciddi oranda yükünü taşıyor. Hastalarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için daha önce askeriyeye ait olan ve şu an boşta olan arazide, prefabrik yapılarla 70 poliklinik oluşturacağız. Bunun projesi hazır, ihalesi yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla hastalarımızın bir bölümünü oraya yönlendireceğiz. Bu da hastanenin yoğunluğunu azaltacak. Dünya çapında operasyonlar yapılan hastanemizin fiziki koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.