Dolar 34,2715
%0.31
Euro 37,4706
%-0.14
Altın 2.900,550
%0.39
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Termik santrale hayır demek için kulaç attı

Termik santrale hayır demek için kulaç attı

Zonguldaklı milli yüzücü Kemal Özdemir, Kireçlik koyunda yapılması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla şehir merkezinde eylem yaptı. Dörtyüz metre yüzen mili sporcu, termik santrallerin neden kurulduğunu anlayamadıklarını söyledi.Ereğli'...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 22:19
Zonguldaklı milli yüzücü Kemal Özdemir, Kireçlik koyunda yapılması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla şehir merkezinde eylem yaptı. Dörtyüz metre yüzen mili sporcu, termik santrallerin neden kurulduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Ereğli' de daha önce Kireçlik koyunda kurulması planlanan termik santrale hayır demek amacıyla yüzme eylemi yapan milli sporcu Kemal Özdemir, bugün de şehir merkezinde yüzme eylemi gerçekleştirdi.

Sahil bandından hazırlıklarını tamamlayan milli yüzücü eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Özdemir açıklamasında, dünyada termik santrallerin ömrünü tamamlamasına rağmen Türkiye'deki termik santrallerinin kurulma çalışmasına anlam vermediklerini kaydetti. Özdemir konuşmasında, "Bundan 3 gün önce Kireçlik'te çok güzel bir doğanın ortasında termik santrale hayır demek için yüzdük. Fındığıyla kestane balı, tarımıyla kendisini toprağa vermiş işçisiyle bir bağ dokusu oluşmuş. Bu bölge insanlarının göç etmeye zorlanmasına burada ki ekolojik dengeyi bozmamak ve santralin kurulmasını engellemek için her attığım kulacı hayır demek için atıyorum." dedi.

Milli sporcu açıklamasının ardından denize atladı.Teknelerin eşliğinde yaklaşık dörtyüz metreyi hiç durmadan yüzen Kemal Özdemir'i kıyıda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık karşıladı. Başkan Posbıyık, Kireçlik için eylem yapan sporcuya çiçek takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.