Dolar 34,1743
%0.04
Euro 38,1258
%-0.1
Altın 2.895,670
%-0.84
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Teşhis skandalı’nda söz babanın

‘Teşhis skandalı’nda söz babanın

Hatay'da 'polis teşhis'indan 21,5 yıla mahkum olan İstemi Kağan Türkoğlu'nun babası AKP Milletvekili Hacı Bayram ilk kez konuştu.

  • Ege Postası
  • 27.10.2012 - 10:46
Hatay Dörtyol Emniyet Müdürlüğü’nde teşhis için polisleri sıraya dizdiren İstemi Kağan Türkoğlu, arkadaşı ve 3 polis hakkında toplam 21,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameye, babası AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu tepki gösterdi.

Vekil oğluna 2 ceza talebi
Dörtyol Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, milletvekilinin oğlu Türkoğlu için polis memurları Alper Atilla ve Murat Emer’e karşı tehdit suçundan 2 kez ceza istendi. Türkoğlu hakkında bu yüzden 4 yıla kadar hapis talep edildi. Türkoğlu’nun arkadaşı Ak Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun için 2 yıla kadar hapis istenirken, kavga ettikleri polis memuru Alper Atilla hakkında 8.5 yıla kadar, Murat Emer hakkında da 3.5 yıla kadar hapis talep edildi. Savcı iddianameyi ön inceleme için mahkemeye gönderdi.

2 memurun hatasıydı
Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu’nun haberine göre Milletvekili Bayram Türkoğlu, iddianamenin henüz avukatlarına verilmediğini belirterek şunları söyledi: “Mahiyetini bilmiyoruz, abartılı bir yansıma var. Çok anormal, abartılı ve canımızı sıkan bir durum. Kabul edilir gibi değil, mahiyeti böyleyse kabul edilemez. Haklıyken haksız, suçsuzken suçlu konumuna düşmek kadar kötü bir şey var m? Ortada yapılan bir şey yok. Bir iki tane memurun hatası herkese mal ediliyor. Teşhis bizim talebimiz değildi ki. Savcı istemiş, emniyet kendi iç işleyişinde yapmış.
Ülkenin gündemi yoğun
(Tost sapının silah kabul edilmesi) Böyle bir şey olabilir m? Burada ailenin düşeceği durumu, gençlerin memurların düşeceği durumu kimse ifade etmiyor. Bu manevi yıkımın tedavisini kim yapaca? Bizim açımızdan, orada adı zikredilen herkes açısından bir yıkım. Türkiye’nin gündeminde o kadar çok yoğun işler varken kamuoyunun gereksiz yere bu tip olaylarla meşgul edilmesi bizi üzüyor.
Daha dün emniyetteydim
Biz emniyet dostuyuz, polis dostuyuz. Daha dün (önceki gün) emniyette bayram ziyaretindeydik. Her zaman yan yana omuz omuzayız, birkaç memur hata yaptı diye emniyetimize sırt çevirmiş değiliz. Zor şartlarda çalışan polisimizin psikolojik durumlarını dikkate aldığınızda bu tip olaylarla muhatap edilmesi ayrıca can sıkıcı oluyor. Bütün teşkilat üzerinde menfi bakış açısı oluyor. Bu tip olaylara muhatap edilerek morallerinin bozulması hepimizi rahatsız ediyor.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.