Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tireli miniklerden Türkmenlere yardım

Tireli miniklerden Türkmenlere yardım

İZMİR'in Tire İlçesi'ndeki bir ilkokulun öğrencileri, Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine yardım için kuru gıda ürünleri, giyecek, oyuncak ve battaniye topladı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2015 - 14:23
Hataylı olan öğretmen Aynur Saraç'ın tavsiyesi ve öncülüğüyle Tire Kurtuluş İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencileri, zor durumda kalan Suriye Bayırbucak Türkmenlerine yardım için kampanya başlattı. 45 kişilik sınıfın öğrencileri, kuru gıda, giyecek, oyuncak ve battaniyeden oluşan yardım malzemeleri topladı. İki gün süren kampanya sonunda toplanan sekiz koli ve dört çuval dolusu yardım malzemesi, kargoyla Hatay'a yardım çalışmaları yapan 'Kutup Yıldızı' adlı yardım kuruluşuna gönderildi.

Yardım kuruluşunun da malzemeleri Türk Kızılay'ına teslim edeceğini oradan da yardımların Türkmenlere ulaştırılacağını söyleyen öğretmen Aynur Saraç, "Ağır bombardıman altında bulunan, savaş şartlarında köylerinde veya ormanlık, dağlık arazilerde açıkta yaşamak zorunda kalan Türkmenlere yardımlar iletilecek" dedi.

Öğrencilerine ve ailelerine teşekkür eden Saraç, ayrıca kargo hizmeti noktasında kolaylık sağlayan firmanın yetkilisi Mustafa Çulpan'a da teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.