Dolar 34,1665
%0.01
Euro 38,1882
%0.06
Altın 2.923,800
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tirilye'de satışa çıkartılan Taş Mektep ilkokul olacak

Tirilye'de satışa çıkartılan Taş Mektep ilkokul olacak

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinin önemli yapılarından biri olan ve 1905 yılında inşa edilen Taş Mektep’i yerel meclis kararıyla satışa çıkaran Tirilye Belediyesi, binayı ilkokula dönüştürmek için İl Genel Meclisi...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 16:01
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye beldesinin önemli yapılarından biri olan ve 1905 yılında inşa edilen Taş Mektep’i yerel meclis kararıyla satışa çıkaran Tirilye Belediyesi, binayı ilkokula dönüştürmek için İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir’den söz aldı.

Restorasyon için yaklaşık 8 milyon liranın gerektiğinden dolayı bu gücü kendilerinde bulamayarak meclis kararıyla Taş Mektep için satış kararı alan Tirilye Belediyesi, bu konuda söz konusu kararı iptal etmesi ardından binanın İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 13 köyün öğrencilerine ilkokul olarak hizmet vermesini sağlayacak.

Taş Mektep için uzun süredir birşeyler yapmayı düşündüklerini dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, belediye meclisinin satış kararını kaldırması halinde buraya ilkokul yapma arzusunda olduklarını belirtti. Taş Mektep’in hem mimarisi hemde yapısı ile olağanüstü bir yapı olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Taş Mektep için yasal prosedürler ve devir işlemleri tamamlandığı takdirde okul yapımı için çalışmalara hızla başlayabileceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.