Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tokat Endüstri Meslek Lisesi’ne katkı verenler ödüllendirildi

Tokat Endüstri Meslek Lisesi’ne katkı verenler ödüllendirildi

Tokat Endüstri Meslek Lisesi’ne maddi katkıda bulunan işadamlarına Vali Mustafa Taşkesen tarafından sertifika verildi. Mesleki ve Teknik Eğitimin İyileştirilmesi Projesi ve Elektrik Makinelerinin Kumandasındaki Teknolojik İlerlemeler Projesine...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 12:20
Tokat Endüstri Meslek Lisesi’ne maddi katkıda bulunan işadamlarına Vali Mustafa Taşkesen tarafından sertifika verildi.

Mesleki ve Teknik Eğitimin İyileştirilmesi Projesi ve Elektrik Makinelerinin Kumandasındaki Teknolojik İlerlemeler Projesine katkıda bulunanlara ve okul atölyesinin yeniden yapılanmasında emeği geçenlere Tokat Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle sertifika verildi. Programa, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, şube müdürleri, okul tarafından hazırlanan projelere katılan ortaklar ile iş adamları katıldı.

Program, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Harun Dolcel tarafından Elektrik Makinelerinin Kumandasındaki Teknolojik İlerlemeler Projesi sunumuyla başladı. Sunumun ardından projeye katılanlara sertifikaları Vali Mustafa Taşkesen tarafından verildi. Ödül töreninin ardından Vali Taşkesen ve beraberindeki heyet okul bünyesinde bulunan atölyeleri gezdi. Vali Taşkesen, atölyelerde bulunan ve öğrencilerin kullanımına sunulan aletler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

2005 yılından bu yana okulda ;18 proje faaliyeti yürütüldüğü, projelerle belirlenen herhangi bir mesleki konuda katılımcılara Avrupa ülkeleriyle irtibak kurularak, bu ülkelerdeki teknolojik gelişmeleri görme, inceleme ve iyi uygulamaların ülkeye transfer etme imkanı kazandırıldığı belirtildi. Okulun faaliyetleri hakkında şu bilgiler verildi: "Tokat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje hazırlama konusunda lokomotif kurum görevi üstlenerek mesleki ve teknik orta öğretim kurumu olmakla birlikte, ilimizdeki yöneticilerimize, öğretmenlerimize, iş adamlarımıza, sektör çalışanlarına ve öğrencilerimize projelere katılımcı olma imkanı sunmaktadır. Projelere katılımcı olan sanayicilerden, önceden mekanik kontrollü makineler üretirken bugün otomasyon kontrollü makine üreten ve il dışına satan, yine güneş enerjisinden sıcak su sistemleri yaparken bugün solar panellerle elektrik enerjisi üreten sistemler kuran proje ortaklarımız mevcuttur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.