Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tokat Özel İdare Güreş Takımı Süper Lig için ter döküyor

Tokat Özel İdare Güreş Takımı Süper Lig için ter döküyor

Tokat Özel İdare Güreş Takımı Ekim ayında başlayacak olan 2013-2014 dönemi Türkiye Güreş 1. Lig müsabakalarına antrenör Mustafa Akkaya ile Selahattin Kaya nezaretinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Bu yıl güreş sporunda yeni...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 10:47
Tokat Özel İdare Güreş Takımı Ekim ayında başlayacak olan 2013-2014 dönemi Türkiye Güreş 1. Lig müsabakalarına antrenör Mustafa Akkaya ile Selahattin Kaya nezaretinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bu yıl güreş sporunda yeni yapılanma olduğunu artık güreşte de süper lig olacağını dile getiren Antrenör Mustafa Akkaya bütün amaç ve çalışmalarının süper ligde yer almaya yönelik olduğunu ifade etti. Akkaya yaptığı açıklamada kulüpte bazı sıkıntıların olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Fakat bu sıkıntılarımızı başta Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen olmak üzere sekreterimiz Recep Gökçe ve kulüb başkanımız Serdal Çinkılıç’ın destekleri ile aşacağız. Onların her zaman yanımızda olduklarını belirtmeleri bizlere yaptığımız çalışmalarda moral ve güç vermiştir. 5. Ekim de başlayacak olan Türkiye 1. Lig güreş müsabakalarının çok çetin geçeceğini biliyoruz.

Bu yıl Güreş Federasyonu’nda yapılan yeni yapılanma ile müsabakaların önemi daha da artmıştır. Bu sene gurup müsabakalarında, guruplarında ilk ikiye girecek toplam sekiz takım 2014-2015 sezonunda yeni oluşacak olan süper lige çıkacak ve burada yoluna devam edecektir. Bu konuda Güreş Federasyonu’nun yeni yapılanması bizleri daha fazla çalışmaya sevk etmiştir. Federasyonun bu kararının ardından bizlerde daha disiplinli, daha istekli, daha yoğun çalışmaya başladık.

Tokat Özel İdaresi Güreş takımını süper lige taşımak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Hem sporcularımız, hem biz, hem de Tokat bunu hak ediyor, çünkü Tokat pehlivan yatağıdır” diyerek, bu sevinç ve mutluluğu tüm halkımıza yaşatacağız."

GÜREŞ SÜPER LİG’İNE ÇIKACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR

Tokat İl Özel İdaresi Güreş Takımı’nın mevcut durumu ve geçmişi ile ilgili de bilgi verem Akkaya, takımın 2008 yılında kurulduğunu dile getirdi. Kurulduğu günden bu yana çok büyük başarılar elde ettiklerini söyleyen Akkaya, "Güreş kulübümüz kuruluşumuzdan bir yıl sonra 2009 yılında yirmi takım arasından sıyrılarak 2. Lig'den 1. Lig'e şampiyon olarak çıkmıştır. Türkiye güreş şampiyonalarında her yıl yıldız, genç ve büyüklerde madalya alarak milli takıma sporcu göndermiş bir kulübüz." diyerek şunları söyledi:

"Son iki sezondur Türkiye 1. Güreş Lig’inde birçok başarıyı Tokat İl Özel İdare Spor kulübü adı altında Tokat’ı temsil etmekteyiz. Biz kulüp olarak gözümüzü hep yükseklere tepelere diktik. Bizim takımımız mutlaka yeni oluşacak olan Süper Lig’de olmalı. Bu ligde Türkiye’nin en başarılı 8 takımı olacak. 1. Lig’de mücadele etmek için, kadromuz hazırdır.

Kulübümüzde birçok başarılı ve tecrübeli şampiyon sporcularımız bulunmaktadır. Kulüp yönetimimiz bize biz de, sporcularımıza güveniyoruz. Süper Lig'de mücadele edeceğimize takım olarak inandık. Güreşte inanmak başarmanın yarısıdır. Grubumuzda bulunan diğer 5 takımda başarılı ve güçlü sporculara sahip durumdalar. Güçleri birbirine denk olan ve 5 gruptan oluşan 1. Lig takımlarının maçları çok mücadeleci ve çetin geçeceği şimdiden tartışma götürmez bir gerçektir.

Bizim bulunduğumuz gruptaki takımlar Ankara PTT, Ankara Şeker, Ankara Adalet, Kahramanmaraş Belediyesi’dir. Bu güzel ve güzide kulüplerimize de başarılar diliyor. Bu sene çok mücadeleci ve zorlu güreşler izleyeceğiz. Türklerin ata sporu güreştir, bu yıl önceki yıllara oranla daha fazla halkımızın güreşleri takip edeceğine eminim."

Mustafa Akkaya ilaveten, "Ayrıca başta Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen olmak üzere bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Genel Sekreterimiz Recep Gökçe ve Kulüp Başkanımız Serdal Çinkılıç beye teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.