Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Topbaş, Ban Ki Moon'un davetlisi olarak ABD'ye uçtu

Topbaş, Ban Ki Moon'un davetlisi olarak ABD'ye uçtu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetlisi olarak BM Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere New York'a hareket etti. Hareket öncesi açıklama yapan Topbaş, "BM Genel Kurul Toplantısı'na, Genel Sekreter Ban Ki Moon'un...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 13:41
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetlisi olarak BM Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere New York'a hareket etti. Hareket öncesi açıklama yapan Topbaş, "BM Genel Kurul Toplantısı'na, Genel Sekreter Ban Ki Moon'un davetlisi olarak katılacağım. Bu münasebetle bugün yola çıkıyorum. 24 Eylül Salı sabahı toplantıya bende katılmış olacağım." diye konuştu.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " BM Genel Kurul Toplantısı'na, Genel Sekreter Ban Ki Moon'un davetlisi olarak katılacağım. Bu münasebetle bugün yola çıkıyorum. 24 Eylül Salı sabahı toplantıya bende katılmış olacağım. Özellikle üstün düzey panelist olarak yerel yönetimler dünya başkanı olarak tüm yerel yönetimleri temsilen orada olacağım. Önemli bir toplantı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Milletimin adına katılacaım bu toplantıdan dolayı memnuniyeti de özellikle söylemek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da 24 Eylül sabahı oturumdaki konuşmasında ben de genel kurulda bulunacağım. Arkasından sürdürülebilir kentler özel oturumunda panelist olarak orada olacağım. Panelist olduğum toplantıda konuşmam olacak. " ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın yerel seçimler ile ilgili olan seçim anketini değerlendiren Başkan Topbaş, " Ben özellikle kamuoyu yoklamarında kanaat belirten İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bize karşı olan takdirlere yine teşekkür ediyorum. Tabi bizim siyasi partimizin özellikle aday tespiti sırasında kamuoyu çok önemsenmekte ve buna göre değerlendirme yapılmaktadır. Böyle bir oranın İstanbul'da çıkmış olması tabi ki memnuniyet verici. Ben biraz da diğer tarafa bakarım. Diğer bölümdeki insanların da desteklerini ve gücünü almam için ne yapmam lazı? Daha mı çok çalışmak gereki? Benim için bu önemlidir. Ama tabii ki takdir siyasetindir ve milletimizdir. Milletimiz ve İstanbullular adına bu görevi yapmaktayız. Onurlıu bir görevdir." dedi.

Taksim Meydanı'nda ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili son dönemlerde çıkan farklı fikirlerin hepsini takip ettiklerini ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bunların hepsini takip ediyorum. Sosyal medyayı da takip ediyorum. Direk ben yazmasam da arkadaşlarım bunu değerlendiriyorlar. Takipte gördüğüm akdarıyla İstanbul Taksim meydanında ağaç beklentisi var. Gerçekten istenidliği kadar bolca ağaç dikeceğiz. Zaten bununla ilgili projelendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere Taksim Meydan düzenlemesi henüz bitmedi. Ama şunu özellikle ifade etmeliyim ki alt geçti, tünel dediğimiz bölüm çok takdir topladı. "


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.