Dolar 34,1134
%0.29
Euro 38,0681
%0.03
Altın 2.865,370
%1.27
Bist-100 9.930,00
%-0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı Belediyesi'nden 'Hobi Bahçesi' uyarısı

Torbalı Belediyesi'nden 'Hobi Bahçesi' uyarısı

Torbalı Belediyesi, hobi bahçeleri adı altında tarım ve zeytin alanlarının yok edilmesine karşı mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Torbalı Belediyesi ekipleri, ilçedeki tüm köy kahvelerine "Torbalı’da hobi bahçesi almayın" yazılı afişler asarak, vatandaşları bu tür alanların satın alınmaması konusunda uyardı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2024 - 13:35

Torbalı Belediyesi, hobi bahçeleri adı altında tarım ve zeytin alanlarının yok edilmesine karşı mücadelesini sürdürüyor. Belediye, geçtiğimiz günlerde bu tür alanları mühürleme ve yıkım işlemlerine başlamıştı. Tarım arazilerinin korunmasına büyük önem veren Torbalı Belediyesi, bu konudaki kararlılığını daha da artırdı. Belediye, köylüleri de bu konuda bilinçlendirmek amacıyla önemli bir adım daha attı. Belediye ekipleri, ilçedeki tüm köy kahvelerine "Torbalı’da hobi bahçesi almayın" yazılı afişler asarak, vatandaşları bu tür alanların satın alınmaması konusunda uyardı. Bu pankartlarla, tarım alanlarının korunması ve gelecekte yaşanabilecek olası zararların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, tarım arazilerinin hobi bahçelerine dönüştürülmesinin hem çevresel hem de ekonomik açıdan ciddi kayıplara yol açtığı vurgulandı. Bu alanların korunmasının, Torbalı’nın tarımsal potansiyelini sürdürebilmesi için hayati öneme sahip olduğunu belirtildi. Torbalı Belediyesi’nin bu konuda atacağı adımların devam edeceği ve tarım arazilerinin korunması için gereken tüm önlemlerin alınacağı bildirildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.