Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da belediyeden Alevilere iftar yemeği

Torbalı'da belediyeden Alevilere iftar yemeği

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan Alevi vatandaşlara iftar yemeği verdi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2016 - 11:37

Alevi dedelerin ve Cem Evi temsilcilerinin de katıldığı iftarda konuşan Başkan Görmez, “Yaşadığımız coğrafya çok büyük tuzaklarla dolu. Farklıklarımızdan, değerlerimizden, inançlarımızdan ayrılıklar üreten onun tuzaklarını kuran global güçler var. Biz bir olmak, bütün olmak zorundayız. Aleviler bunu çok  ama çok önceden öngörmüş kardeşlerimizdir” dedi.

Belediye Kır Kahvesi’nde verilen Muharrem ayı iftar yemeğine ev sahipliği yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  Alevi vatandaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı köy ve mahallelerde yapılan hizmetlere ilişkin bilgiler verdi ve kanaat önderlerinin sorularını yanıtladı.  İlçedeki Cem Evleri’nin bakımını, onarımını üstlendiklerini, sosyal, kültürel etkinliklerine katkı sunduklarını, bu kesimin talep ve isteklerini, sorunlarını sürekli gözlemlediklerini söyledi.

“TUZAKLARLA DOLU ZOR BİR COĞRAFYADAYIZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ülkemizin çok zor bir dönemden geçtiğini,  bulunduğumuz coğrafyada; etnik, dini, bölgesel yada mezheplere dayalı öngörülen yada öngörülemeyen onlarca tuzağın kurulduğunu belirterek “ çok dikkatli olmak zorundayız.  Osmanlı İmparatorluğu’nu yıkıp, parçaladıkları stratejiyi şimdi bu coğrafyada bulunan diğer Müslüman ülkelerde uygulamaya devam ediyorlar. Bunu yapan güçler belli. Farklılıklarımız, inançlarımızı, bölgemizin sosyal ekonomik sorunlarını, mezhebimiz, inançlarımızı birer ayrılık, çatışma enstrümanına dönüştürüyorlar. Bize farklı yaşam biçimleri, sistemler, düzenler öneriyorlar, bu algıyı çok rahat biçimde oluşturuyorlar. Irak’ta bunu yaptılar, Suriye’de, Afganistan’da birçok Ortadoğu ülkesinde bunu yapıyorlar. Şimdi Türkiye’ye yoğunlaşmışlar.  Alevi vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bunu çok önceden yıllar önceden öngördüler. Emperyalizmin tuzağı için en sağlam duruşu onlar sergilediler” dedi.

Muharrem ayı iftarına; Torbalı Yeni Köy  Ehl-i Beyt Derneği, Torbalı Oğlakçı Kovik Köyü Derneği, Torbalı Göllüce Alevi Bektaşi Derneği, Torbalı Beşevler Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği ve muhtarlar katıldı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.