Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da çevreci ve kameralı çöp araçları

Torbalı'da çevreci ve kameralı çöp araçları

Torbalı Belediyesi temizlik filosuna dahil edilen 20 yeni çöp aracı, hızla büyüyen ilçede önemli bir eksikliği giderecek.

  • Ege Postası
  • 12.01.2016 - 11:35
Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere 20 adet temizlik aracı filoya dâhil edildi. 2016 model ve son teknoloji ile donatılmış kamyonların en büyük özelliği ise çevreci ve kameralı olmaları.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, filoya eklenen 12 adet 8 metreküp çöp kamyonu, 3 adet 13 metreküp çöp kamyonu, 2 adet vakumlu yol süpürme aracı, 2 adet sulama tankeri ve 1 adet damperli kamyonun, temizlik birimini daha da güçlendirdiğini belirterek şunları söyledi;
“Torbalı çok hızlı büyüyen, her ay yeni yaşam alanlarının oluştuğu bir ilçemiz. Çöpü sadece toplamıyoruz. Örnek sayılacak bir çalışmayla ayrıştırıyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Kurduğumuz Çöp Ayrıştırma Tesisleri’nde toplanan atıklar özelliklerine, ekonomik değerlerine göre ayrıştırılıyor, preslenip sanayi kuruluşlarına ham madde olarak gönderiliyor.  Evsel atıklar ile diğer ambalaj ürünlerinin ayrı ayrı poşetlere konulması konuları ayrı bir çevre duyarlılığı, vatandaşlık bilinci gerektirdiğinden bu anlamda da çevre mühendislerimiz çalışmalar yürütüyor” dedi.


Yeni araçların teslim töreninde aracın direksiyonuna geçen Belediye Başkanı Görmez, personellere sabah erken saatlerde çöp toplanırken gürültüden yana daha dikkatli davranmalarını istedi. Temizlik İşleri Müdürü Kadir Gözütok ise, yeni araç filosuyla Torbalı’da her noktaya ulaşabileceklerini ve daha titiz temizlik çalışması yapabileceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.