Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da kitap okuma bayramı

Torbalı'da kitap okuma bayramı

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Torbalı okuyor” projesi kapsamında, Antik Kent’te toplanan yüzlerce kişi hep birlikte kitap okudu. Kitap okuyanlar arasında Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve eşi Arzu Görmez de vardı.

  • Ege Postası
  • 29.03.2016 - 14:22
Torbalı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 7 Eylül İlköğretim Okulu’nun katkılarıyla “Torbalı Okuyor” kampanyası düzenlendi.  Geçen yıl ilki gerçekleştirilen kampanya kapsamında, yediden yetmişe her yaştan  insan Yeniköy’deki Metropolis Antik Kenti’nde bir araya gelerek 15 dakikalığına kitap okudu. Kampanyaya; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ,Mahalle Muhtarları ,çeşitli okullardan yaklaşık 500 öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pankartlarla Metropolis’e yürüdüler
Saat 10.00’da başlayan etkinlikte ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü önünden hareket eden otobüslere binerek Yeniköy’e hareket ettiler.Burada toplanan öğretmen ve öğrenciler, ellerinde okumanın önemine dair pankartlarla Metropolis Antik Kentine kadar yaklaşık 500 metre yürüdüler. Antik kentte bir araya gelen kalabalık öğrenci grubuna okumanın önemine dair konuşmalar yapıldı.



Torbalı’dan 10 bin kitap topladık
İlk olarak kürsüye gelen Torbalı İlçe Milli Eğitim müdürü Cafer Tosun ,ilçede okumanın yaygınlaştırılması için yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Torbalı’daki okulların kütüphanelerini zenginleştirmek,İlçe Halk Kütüphanesi’nin bilinirliğini artırmak,öğrencilerimizin kelime hazinelerini geliştirmek,okuma alışkanlığını yaşam tarzı haline getirmek için bu tür faaliyetlerin çok büyük önemi olduğunu gözlemliyoruz.Projeye gönül veren yol arkadaşlarımızla birlikte 2016 yılında toplam 10 bin adet kitap topladık.Torbalı Kent Konseyi Gençlik Ve Çocuk Meclisi’nin de katkılarıyla 1500 kitap dağıtımı gerçekleştirdik.Geri kalan kitaplarımızı da;Jandarma,Cezaevi, Kamu kurum ve kuruluşları,camilerimiz ve okullarımıza dağıtmaya gayret göstereceğiz”dedi.



Başkan Görmez “Kızlarımız daha çok okuyor”
Antik kentte toplananlara hitaben bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ,okumanın gelişmiş toplumlara özgü bir alışkanlık olduğuna değinerek,  “Atalarımız, dünya hakimiyeti misyonunu  ilimle irfanla taşımışlar. Bilgiyi kullanarak dünyaya barış ve adalet getirmişler. Okumaya, bilime her zamankinden daha çok önem vermemiz gereken bir çağda yaşıyoruz. Bu etkinlikte dikkatimi çeken bir şey var: Kız öğrencilerimiz okumaya daha bir meyilli. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi
Yapılan konuşmalardan sonra Torbalı çapında yapılan;şiir ,hikaye ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninin ardından etkinliğe katılanlar sessiz bir şekilde Antik Kenti boşalttılar. Öğrenciler yanlarında bulunan kitapları stantlara bırakarak bağışta bulundular.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.