Dolar 34,2030
%0.06
Euro 38,0264
%-0.18
Altın 2.908,930
%0.45
Bist-100 9.599,00
%-0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da üst üste istifa şoku!

Torbalı'da üst üste istifa şoku!

Önceki hafta 43 milyon liralık borçlanma kararı alan ve köy mallarını satışa çıkartan Torbalı Belediyesi’nden gelen iki ayrı istifa haberi şok etkisi yarattı. Söyler, komisyon ve encümen üyeliğinden istifa ederken Yalçın da emekli olmaya karar verdi. Görmez'in kurmayları gemiyi terk ediyor

  • Ege Postası
  • 11.03.2016 - 14:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Satış ve borç tartışmalarının gölgesinde maddi açıdan zorlu günler geçiren Torbalı Belediyesi’nde başkan yardımcıları ayrılık kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından başkan yardımcılığına getirilen AK Parti’li meclis üyesi Hüseyin Söyler yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle istifa etti.  

"TORBALI'DA BİR KRİZ DAHA" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 
TORBALI’DA İSTİFA RÜZGARI
Torbalı Belediye Başkanı Adnan yaşar Görmez’in meclisten aldığı 43 milyon liralık borçlanma yetkisi sonrasında suların durulmadığı ilçede yeni istifa krizi kapıya dayandı. Belediyede görevli iki başkan yardımcısının ardı ardına aldıkları istifa kararı idare bünyesinde yeni bir çıkmazı da beraberinde getirdi. Önümüzdeki ay meclis bünyesinde yapılacak komisyon seçimleri öncesinde AK Parti grubu içerisinde başlayan görüş ayrılıkları ve yaşanan maddi kriz nedeniyle görevi bırakma kararı alan AK Parti’li meclis üyesi Hüseyin Söyler, dün istifa dilekçesini sunarak başkan yardımcılığı, encümen üyeliği ve ihtisas komisyonlarındaki görevini bıraktı.


 
SEBEBİ MALİ KRİZ Mİ'
Söyler’in yanı sıra geçmiş dönemden bu yana belediyede hizmet eden Yazı İşleri Müdürü ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zuhal Yalçın , yaşadığı fikir ayrılıklarından dolayı 40 günlük izne ayrıldı. Yalçın’ın izin dönüşü emekliye ayrılacağı öğrenildi. 
Belediyenin son dönemde yükselen harcamaları, köylerden ve eski beldelerden devralınan taşınmazların satışı ve 450 civarı olan personel sayısının 900’e kadar çıkması nedeniyle yaşanan olumsuzlukların istifaları beraberinde getirdiği ve Başkan Görmez’in önümüzdeki günlerde yönetim kadrosunda köklü değişiklikler ve yeni görevlendirmeler yapmaya hazırlandığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.