Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı girişimcilikte İzmir şampiyonu oldu

Torbalı girişimcilikte İzmir şampiyonu oldu

TORBALI Ticaret Odası (TTO), KOSGEB ile düzenlediği Girişimcilik Kursu'nda İzmir şampiyonu oldu. TTO, 2011-2013 yılları arasında en çok girişimcilik kursu açan oda, Torbalı da bu kurslar sonunda en çok girişimcinin iş yeri açtığı ilçe ünvanına sahip oldu. 125 sertifikalı girişimcinin de kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB'den 100 bin liraya kadar destek alabileceği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2014 - 11:58
İşsizliğe savaş açan Torbalı Ticaret Odası (TTO), çeşitli dönemlerde hayata geçirdiği faaliyetlerle dikkat çekiyor. 2011 yılından bu yana girişimcilik kurslarına imza atan ve sayısız öğrenciye sertifika verilmesini sağlayan TTO, 2014 yılı için de kolları sıvadı. İzmir'deki ilk Girişimcilik Kursu'nu açan kurum olan TTO, KOSGEB Güney Bölge Müdürlüğü ile birlikte yeni bir kursa başlıyor. Girişimci adaylarının katıldığı, Torbalı Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Kaymakamlığında da dahil olduğu ortak projede KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakan Tetik, protokol imzalarını attı.

Üç kurumun ortaklaşa düzenleyeceği kurs hakkında girişimcilere bilgi veren KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, "Kendi işini kuran sertifikalı girişimciler, iş planıyla birlikte KOSGEB'e başvurduklarında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere 100 bin lira kredi alabilecek. Geri ödemeli olan 70 bin liradan ise faiz ve komisyon alınmıyor. Ödemeler ise işletme kurulduktan sonra ilk 2 yıl geri ödemesiz, daha sonraki 2 yılda 3'er aylık eşit taksitle ödenecek. 2011-2013 yılları arasında Torbalı Ticaret Odası ile birçok kursa imza attık. TTO bu alanda İzmir'in en çok kurs açan kurumu oldu. Bu kurslar sayesinde yüzlerce kişi sertifika alırken, 12 kişide işyeri açtı. Torbalı, girişimcilikte İzmir birinciliğine sahiptir. 125 kişi de iş planlarını hazırladıkları anda, kredi için başvuru yapabilecek düzeyde" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana girişimciyi her alanda desteklediklerini belirten TTO Yönetim Kurulu Başkan Abdulvahap Olgun, "Müteşebbislerin iş hayatına girmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Farklı fikirlerin hayata geçirilmesi sanayimiz için çok önemli. 3 yıldır bu kurslar ile girişimcilere ön ayak oluyoruz. Bu alandaki şampiyonluk göğsümüzü kabarttı. Üretimin artması, istihdamın çoğalması ve sanayide çarkların dönmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Daha önce İş-Kur'u bu projeye dahil etmiştik. Şimdi de Kaymakamlıkla ortaklaşa bu kursu gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın gerekli kriterlere sahip olan ve kendi işini açmak isteyenlere 15 bin lira destek verdiğini söyleyen Hakan Tetik, "Kaymakamlık olarak ilçedeki işsizliğin azalmasını hedefliyoruz. Bu nedenle bu projeye bizde hem maddi hem de manevi olarak tam destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.