Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Transfer baskıda kişiye özel giyim

Transfer baskıda kişiye özel giyim

Transfer baskı, sıcak ve kuru baskı şeklinde yapılmaktadır. Çok çeşitli desen ve renk seçeneğine sahiptir. Transfer baskı, 1950'li yılların sonunda, teknolojinin de hızla ilerlemesiyle tekstil dünyasında yaygın hale gelmiştir. 

  • Ege Postası
  • 01.05.2019 - 13:11

Bu yöntemde baskı kâğıdına transfer edilen ısıyla buharlaşabilen, yüksek sıcaklıklarda çözünen dispers boyar maddeler, ısı ve basınçla kumaşa aktarılmaktadır. Transfer baskı, diğer yaş baskı tekniklerine göre büyük avantajları bulunmaktadır. 

Onlinegiyim.com ile Giysilere Transfer Baskı'

Onlinegiyim transfer baskı hizmeti ile zamandan tasarruf sağmaktadır.

- Bu yöntemde yaş baskıdan farklı olarak beklenen kumaş tutumunun elde edilmesi apreleme gibi zaman alan işlemler bulunmaktadır. Bu nedenle zamandan tasarruf edilir.

- Bu yöntemde belirlenen desen hızlıca basılmakta, kumaşın görselliği tasarlanmakta ve kullanım alanına yönelik olarak şekillendirilebilmektedir.

- Hızla değişen modaya uyumluluk sağlar.

- Geniş kullanım alanı vardır.

- Poliester içerikli kumaş için geliştirilmiş olup yapay ve doğal lifileri içeren değişik kumaş yapıları için de kullanılabilmektedir. Transfer baskı, son dönemde kullanılan mikro-elyaf tarzı kumaşlarda uygulanabilmektedir.

- Transfer baskı işleminde suya ihtiyaç olmadığı için kirliliğe yol açmaz.

- Bu baskıda kullanılan dispersiyon boyalar poliester, poliamid, akrilirik, asetat, triasetat gibi lifleri de boyayabilmektedir.

- Teknolojisi sayesinde çok karmaşık tasarımlar dahi mükemmel bir şekilde basılabilmektedir.

Transfer Baskıda Desenin Kalıp İçine Yerleştirilerek Çalışılması 

Transfer baskı ile üretilen kumaşlarda desen ve renk, modaya göre değişmekte ve giyside albeni oluşturmaktadır. Yeni sezon çalışmalarında trend, renklerin belirlenmesi ve trend renklerin kumaş dokusu üzerinde fark yaratan tasarımlara dönüşebilmesi önem taşımaktadır.

Gelecek sezonlara yönelik desen çalışması için dünya çapında defile ve fuarlardaki kumaşlar dikkate alınmalıdır. Bu analizler kıyafetin kullanımı, müşteriye ait demografik bilgilerin tespiti ve bunun yanı sıra sezon – mevsimiklim gibi özellikler dikkate alınarak gerçekleştirilmelidir.

Koleksiyonda kullanılacak olan kumaşlar, tedarikçiye referans niteliğinde olmalıdır. Toplum üzerinde etki yaratan olaylar renkler ve kumaşlar üzerinde değişim gösterirken aynı değişim, desenler içinde söz konusu olmaktadır.

Koleksiyon doğrultusunda belirlenen desenin öncelikle temel çizimi gerçekleştirilir. Renk çalışmaları yapılmadan önce desen kontrolü yapılır, birbiri üzerine geçmiş renkler, desen raporundaki hatalar ,bu kontrol safhasında görülür ve giderilir. 
Desen oluşturulduktan sonra, baskı yöntemi, kullanılacak boya tipi, desenin kaç renk olduğu, rapor boyutu, desenlerin kumaş enine yerleşim şekli, kumaş özellikleri ve benzeri faktörler mutlaka ifade edilmelidir.

Bu teknoloji sayesinde müşterilerin ihtiyaçlarına hızlıca yanıt verilmesi ve üreticilerin kişiye özel üretimi gerçekleştirmesi mümkündür. Ayrıca müşteriler renkleri veya tasarım öğelerini üretim öncesi değiştirebilir, üreticiler de bu değişiklere çok daha hızlı olarak karşılık verebilirler. Bu alandaki yenilikler, özellikle düşük adetlerdeki üretime uygun olacak şekilde tasarlanmış, kişiye özel üretimin talepleri düşünülerek geliştirilmiştir.

Bu baskıda bilgisayar teknolojisi ile desen oluşturma ve bunu aktarma olanağı olması, tasarımcılar açısından desen oluşturma, renk ve renk gradasyonu için sınırsız alternatifler yaratabilme fırsatı sağlamaktadır.

Büyük Beden Sütyen OnlineGiyim.com

Müşteri isteklerine göre, her türlü büyük beden sütyen değişikliğin yapılabilmesi, baskı deseninin oluşturulup daha sonra müşterinin kullanmak istediği kalıp içine farklı varyasyonlarla desenin yerleştirilebilmesi tasarımda fark yaratıp, kesim fire oranlarını kumaş maliyeti açısından düşürmeyi sağlamıştır. Diğer bilgisayar programlarıyla entegre edilebilir olması önem taşımaktadır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.