Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tugay, Eşrefpaşa'nın ihale sürecini anlattı: Bu inşaat başlayacak dedim!

Tugay, Eşrefpaşa'nın ihale sürecini anlattı: Bu inşaat başlayacak dedim!

Eşrefpaşa Hastanesi'nin ek hizmet binası açılışında ihale sürfecini anlatan Başkan Cemil Tugay, "Ben 4 aydır başkanım, göreve başladığım zaman yıkım kararı alınmış. İhale aşamasına gelmiş projesi hazır durumdaydı ancak ilk ihalesinde ihaleye giren olmadı. Hastanemiz ruhsatını kaybetme tehlikesi yaşadı çünkü 1 Ağustos’a kadar Bakanlıkla olan sözleşme gereği inşaatının başlaması gerekiyordu. Süreç zordu. O günlerde bize ruhsatı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu söylediler. ‘Ben doktorum, doktor belediye başkanı olarak benim dönemimde hastane ruhsatının kaybedilmesi demek, benim bu görevi bırakmam demek, böyle bir şeyi kabul edemem. İhaleyi tekrar yapacağız, birilerinin girmesini sağlayacağız ve bu inşaat başlayacak’ dedim.

  • Ege Postası
  • 07.08.2024 - 10:58
  • Güncelleme: 07.08.2024 - 14:31

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye'de tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi'nin 549 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek ek hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP PM Üyesi Nazan Güneysu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

"RUHSATIN İPTALİ TEHLİKESİ VARDI!" 

Eşrefpaşa için ihale sürecini anlatan Başkan Cemil Tugay, "Eşrefpaşa Hastanesi, İzmir'de farklı dönemlerde yaşamış genç, yaşlı farketmeksizin her zaman hayatımızın bir köseşesinde oldu. Böylesine özel bir kurumun bu şehirde var olduğunu bildik. Türkiye'de sadece İzmir'de büyükşehirin bir hastanesi var. Bu hastane zorda olan, yardıma ihtiyacı olan herkesin hizmetinde oldu. Felaketlerde afetlerde üzerine düşeni yapan bir sağlık kuruluşu oldu. 2020'deki depremde hizmet binası hasar gördü ve yenilenme ihtiyacı oldu. Ben 4 aydır başkanım, göreve başladığım zaman yıkım kararı alınmış. İhale aşamasına gelmiş projesi hazır durumdaydı ancak ilk ihalesinde ihaleye giren olmadı. Hastanemiz ruhsatını kaybetme tehlikesi yaşadı çünkü 1 Ağustos’a kadar Bakanlıkla olan sözleşme gereği inşaatının başlaması gerekiyordu. Süreç zordu. O günlerde bize ruhsatı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu söylediler. ‘Ben doktorum, doktor belediye başkanı olarak benim dönemimde hastane ruhsatının kaybedilmesi demek, benim bu görevi bırakmam demek, böyle bir şeyi kabul edemem. İhaleyi tekrar yapacağız, birilerinin girmesini sağlayacağız ve bu inşaat başlayacak’ dedim. Her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğum bürokratlarımıza ve belediye çalışanlarımıza minnettarım. 8 Temmuz’da yer teslimi yapıldı, o günden bugüne zemin çalışması yapıldı ve bugün temelini atacağız” dedi. 

"İZMİRLİLER HASTA OLMASIN DİYE..." 

İzmir'in 4 bir yanına sağlık hizmeti götürme sözü veren Başkan Tugay, "Genel başkan yardımcımız ve Parti Meclisi üyemizle sohbet ederken Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin geriye gittiğini konuştuk. İnsanlar uzun süredir hasta olmasın diye değil de hasta olsun da gelsinler diye bir sağlık politikası yürütülüyor. Sağlık hizmeti kamu hizmeti olarak insanlara ücretsiz verilmesi gerekir. Bu devletin en temel görevidir. Ancak ihmal edilen sağlık hizmeti, hastalıkları erken aşamada yakalamak ya da hastaları erkenden iyileşitmek, dolayısıyla koruyucu hekimlik hizmetleri eksik. Bizimle göreve başlayan halk sağlığı Prof. Pınar Ok Yaylı'nın da verdiği güçle bunu hekim başkan olarak söylemek isterim ki, bu bina tamamlana kadar İzmirlilerin hasta olmaması için çalışacağız. Şehrin 4 bir yanında poliklinikler açan bir hale geleceğiz.  Bu bizim görevimiz, ülkeye borcumuz, bu güzel şehrin asil insanlarına borcumuz. Bu çalışmanın da bu dönemde olacağını burada söylemek isterim. Çalışmanın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hem bu binada hem belediye ailesi içinde İzmir’in 4 bir yanına sağlık hizmetini insanlarımıza götürecek başta hekim ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir bina olacak, sizlerle birlikte daha çok açılış ve temel atmada olacağız. İzmir’in bekleyen sorunlarına belediye başkanı arkadaşlarımla çözüm getireceğiz. İzmir’i sosyal ve halkçı belediyecilikle tekrar tekrar buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

"MUTLU VE GURURLUYUZ"

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise konuşmasında, “Sağlık hizmetlerine erişimin eşit olmadığı bir toplumda adaletten, demokrasiden, özgürlükten bahsedemeyiz. İzBB bünyesindeki hastanemiz toplumcu belediyecilik anlayışıyla hizmet üreterek, sağlık alanında yerel yönetim sembolü olmuştur. Hastanemiz modern ve tam teşekküllü hizmet için yeni bir aşama kaydediyor. 11 bin metrekare alanda 7 katlı inşa edilecek ek hizmet binası Konak için çok kıymetli. Bunun için çok mutlu ve gururluyuz. Burası bir sağlık üssüne dönüşecek. Bu hizmeti kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

MODERN VE TAM TEŞEKKÜLLÜ

Bazı birimleri 30 Ekim 2020’deki İzmir depremi nedeniyle hasar alan hastanenin tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet vermesi amacıyla zemin katla beraber 7 katlı yeni bina inşa edilecek.

İhale bedeli 549 milyon lira olan ek hizmet binasının bir buçuk yılda tamamlanması planlanıyor. Hastanenin ek binasında 34 hasta yatağının yer alacağı odalar, ikinci basamak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan yoğun bakımı, 6 ameliyat salonu, acil servis, kafeterya ve toplantı salonu yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.