Tugay'dan EBSO toplantısında çarpıcı açıklamalar: Tembel olan devlet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyada ve ülkemizde yaşanan sorunlara dikkat çeken Tugay, "Bu sorunları aşabilmemiz için besleniyor, kazanıyor olmamız lazım. Suyumuzun olması lazım. Konuya oradan başlamazsak bir kaç kavşak yaparak bunların düzeleceğini düşünemeyiz. Bir battı-çıktı belediye bütçesi için bir şey değil. Köprülü kavşak da projelerimizde var ve yapacağız. Ancak biz insanlarımıza nasıl iş bulacağız? Sosyal dengesizliği nasıl yeneceğiz? İklim sorunu ile nasıl başa çıkacağız? Susuzluğu anormal sıcaklığı nasıl önleyeceğiz? Ben başkan olarak bunlarla ilgili çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Her bir fabrika bazı insanların işsizlikten açlıktan kurtulması ve üretim demek. Akıllı sanayicilerimiz bu işleri yapmak için istekli. Tembel olan kim? Açık söylüyorum devlet. Temel olanın devlet olduğu bir belediye başkanı olarak bağırarak söylüyorum" dedi.
- Ege Postası
- 24.06.2024 - 18:26
- Güncelleme: 24.06.2024 - 23:27
BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılım sağladı. Tugay'a İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci başkan vekili Atilla Baysak eşlik etti.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın davetinin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu davetleri önemli fırsatlar olarak görüyorum. Ne kadar sık görüşürsek birbirimizi o kadar anlar ve ortak çalışmalar yaparız. Genel çerçevede düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Bana İzBB'den beklentiler şeklinde Ender Başkanımızın söylediği konulara baktığımda genel anlamda trafik ve ulaşımla iglili sorunlardan rahatsız olduğunuzu gördüm. 17 sanayi bölgesini anlatırken Ödemiş'te su sorunu olduğunu söyledi. Yeni sanayi bölgelerinin kurulması için arsa üretilmesi gerektiğin söyledi. Bunların hepsini kayıt altına alıyoruz" ifadelerine yer verdi.
"YENİ NESİL BELEDİYECİLİK VURGUSU"
2 ay 18 gündür belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Cemil Tugay, " 6 Nisan'da mazbatamı aldım. Hemen arkasından bayram tatili oldu ama ben tatil yapmadım. Bugün itibariyle 2 ay 18 gündür başkanlık yapmaya çalışıyorum. Kendime hedef olarak belirlemiş olduğum ilk 6 ay acil eylem planı çerçevesinde yapılması gerekenleri birer birer yapıyoruz. Lansman toplantımda söylediğim şey 'yeni nesil belediyecilik'ti. Önce bunu yapmalıyız. Bunu yapmazsak adımları sağlıklı atamayız demiştik. Yaptığımız en önemli iş bu. Başladığımız ilk günden beri hem idari hem mali olarak belediyeyi kendi anlayışı çerçevesinde fizibilite etmek ve farklı anlayış yönünde ilerlemek için kararlar alıyoruz. Bu çerçevde daha hızlı çözümler üreten, planlamayı daha kısa-orta-uzun vadelerde yapan, hedefleri doğru koyan, 5 yıllık süre içerisinde neleri başarmasıyla ilgili bilgi sahibi olan ve hangi zamanda hangi çalışmayı gerçekleştireceğini dökümante eden ve günü geldiğinde kendini sorgulayan bir belediye haline gelmek istiyoruz. Bunu yapmayan herhangi bir kurumun başarılı olma ihtimali yok" dedi.
SANATORYUM TEPKİSİ: NE BEKLİYORUZ Kİ?
Tugay kamuda israfa dikkat çekerek, "Başkan harcamaların kontrolsüzlüğünden ve ülkede neler çektiğimizi anlattı. Ülkemizde kötü bir kamu yönetimi anlaışı var. Benim yaptığım şey bunu değiştirmek. Attığım bütün adımların arkasındaki tek neden budur. Nihayetinde gereksiz olduğuna inandığım, macera olduğuna inandığım kamu kaynaklarının israf edildiğini düşündüğüm projeleri bitirmek gerekiyor. Bugün haberi yapıldı Yamanlar Bölgesindeki sanatoryum, İzmirliler için değerli bir yerdir, hatıraları vardır, benim için de değerli bir yer. Ancak gidip gören varsa bugün tamamen virane, yıkık dökük, oldukça yüksek rakımlı bir yerde ulaşımı çok zor. Oraya gidip konaklamanın mümkün olmadığı bir yerde; virane halde. Buranın canlandırılmasıyla ilgili bir süreç yaşanmıştı. Orası Orman Bölge Müdürlüğüne ait. Geçmişte sanatoryum olarak kurulmuş bir bölge, burası verem ve diğer akciğer hastalarının tedavilerinin yapılması amacıyla yapılmış bir tesis. Orayı benden önceki belediye başkanı ve onun döneminin genel sekreteri gezemeye geldiğinde ben de Karşıyaka Belediye Başkanı olarak kendisine eşlik ettim. Müthiş doğaya sahip bir yer ancak gezerken bendeki soru şuydu: 'Buranın açılması için, bu binaların yenilenmesi için ne kadar para harcanacak?' Dönemin genel sekreteri '80 milyon civarında' dedi. Bu dediğim 3,5 sene önce, bugün bu rakam 450 - 500 milyonu buluyor. Oradan ne bekliyoruz ki 500 milyonluk yatırımı yapacağız, siz yapar mıydınız? Orman Bölge Müdürlüğü herekse açık ihale yaptı ancak sadece İzBB girdi. 2021'den bugüne kadar orası için kira ödendi ve hiçbir şey yapılmadı. Sizin vergilerinizle var olan bir kurumun yöneticisiyim ben. Sizce ne yapmalıyım, benden ne beklersiniz?" ifadelerine yer verdi.
"KAFANIZI KUMA GÖMEMEZSİNİZ"
Orman yangınlarına dikkat çeken Tugay, "Havada durman kokusu var. Her gün çıkan yangınların, yanan ağaçların ve hayvanların kokusu var. 3 gün içerisinde 355 noktada yangın çıktı. Şu gerçekle yüzleşmemiz gerekiyor. Siz değerli sanayicilerimize bunu söylediğime üzgünüm ama önce dünya ve sonra Türkiye olarak bir fekaletler yaşıyoruz. Kafamızı kuma gömerek, bunları görmezden gelemezsiniz. Daha fazla insanın madde bağımlısı olması, intihar etmesi, sağlıksız bir hayat sürmesi ve hayvadaki duman kokusunun artması ciddi sorunlar" diye konuştu.
"BELEDİYE SU TEMİN ETMEK ZORUNDA DEĞİL"
Ender Yorgancılar'ın 'Ödemiş'in su sorunu var' söylemine tepki göstererek DSİ'yi işaret eden Tugay, "Bu ülkenin su sorunu var. Ödemiş'te açılan kuyularda su çıkmıyor. Kısa süre kullandığınız kuyular kuruyor. O bölgede yer üstü su kaynağı yok. Su olan bir bölgede baraj yapacaksınız ve o barajdan içme suyu getirilecek. DSİ kentlerde suyu temin etmek zorunda olan kurumdur. Belediye su temin etmek zorunda değildir. Belediyenin görevi temin edilen suyu dağıtmak, şebeke kurmak ve suyu satmaktır. Bunu bilmek lazım. 'Belediye neden baraj yapmıyor' diye bir soru sormamalıyız. DSİ, İzmir için bir su master planı yapmış. Bu çerçevede 3 tane barajdan sadece bir tanesi yapılmış ve o baraj olan Gördes su kaçırıyor. Diğer 2 barajın projesi var ancak kendileri yok. Şunu da düşünemiz lazım bu kuraklık devam ederse yapılan barajlar kaç yıl sonra kullanılamaz hale gelecek? Şu anda kuzeye doğru kayan anormal sıcaklık ve kuraklık yıllardır yaşanıyor" ifadelerine yer verdi.
"BİR KAVŞAK İLE SORUNLAR BİTMEZ!"
Ender Yorgancılar'ın 'trafik ve ulaşım' sorununa ilişkin söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, "Bir tarafımızda sosyal çöküntü yaşıyoruz. Dünyanında göç dalgaları başta olmak üzere iklim sorunlarından etkilenerek yaşadığı ekonomik dar boğazdan kaynaklanıyor. Bunları aşabilmemiz için besleniyor, kazanıyor olmamız lazım. Suyumuzun olması lazım. Bunları sizden özür dileyerek anlatıyorum. Konuya oradan başlamazsak bir kaç kavşak yaparak bunların düzeleceğini düşünemeyiz. Bir battı çıktı belediye bütçesi için bir şey değil. Köprülü kavşak da projelerimizde var ve yapacağız. Bunlar en kolay şeyler. Ancak biz insanlarımıza nasıl iş bulacağız? Sosyal dengesizliği nasıl yeneceğiz? İklim sorunu ile nasıl başa çıkacağız? Susuzluğu anormal sıcaklığı nasıl önleyeceğiz? Ben başkan olarak bunlarla iglili çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum ve sizlerle dayanışmayı talep ediyorum. Benim gördüğüm tanıdığım çok nitelikli ve değerli insanlarsınız. Üretiyorsunuz, iş veriyorsunuz, önemli roller üstleniyorsunuz. Medenice uyarılması gereken insanları uyarıyorsunuz. Şu anda bana da uyarılar bulunuyorsunuz. Mesele şu, 'Ne yapacağız' sorusuna birlikte cevap vereceğiz. Bunu hükümet mi çözer, hangi kurum çözecek, meslek odaları mı çözecek? Şunun bilincinde olmalıyız, bütün sorunlar için ortak akılla hareket etmeliyiz. Bunun başka yolu yok. Hiçbir belediye ve merkezi hükümet bunları tek başına düzeltemez. Toplumun akıllı ve üretken kesimlerinin katılması lazım. Yoksa yavaş yavaş ormanlar ve ağaçlar gibi sanayi sitelerimizi de okullarımızı da kaybedeceğiz" diye konuştu.
İSTANBUL'DAN PLANLAMA DESTEĞİ
Planlama üzerine İstanbul ile işbirliği yapacağını aktaran Tugay, "İzmir Planlama Ajansını kurduk. Şu an gittikçe kalabalıklaşan ekiple beraber çalışmalar yapmaya başladılar. Nerede sanayi bölgesi kuracağımıza dair çalışmalar da var. Sosyoekonomik değerlendirmeler var. Biz bu çalışmaları diğer belediyelerle, üniversitelerle ortaklaşa yağmaya devam edeceğiz. Israrla akıl, bilim, mantık yoluyla bu kenti planlamak ve yönetmek için üzerimize düşeni yapacağız. İzmir teknoloji ve inovasyon şirketini genel anlamda teknolojik altyapısını kurma geliştirme insan kaynağıı arttırma ve yapay zeka teknolojisiyle kentin yönetimini sağlamak amacıyla yapılandırmaya devam ediyoruz. HHiçbirimizin bilgisi yok ama İzmir'in ve Türkiye'nin çok önemşi çalılamlar yapaj insanları bizimle çalışmaya başladılar. Bu süreç içerisinde İstanbul ile yakın irtibatımız devam edecek. Ekrem Başkanımızla bu konuda görüştük ve ekipler işbirliğine hazır hale geldi" dedi.
"BİRLİK BAŞKANLIĞINDAN FERAGAT ETTİM"
Ege Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanlığından feragat ettiğini belirten Tugay, "Genel Başkanımız her bir başkanın bir birliğe başkan olması gerektiği talimatını verdi. Bu sebeple ben Sağlıklı Kentler Birliği başkanlığına seçildim. Ne kadar sağlıksız konu varsa bizim çalışma kapsamında. İlk defa bir CHP'li belediye başkanı sağlıklı kentler birliği başkanı oldu, 140 üyesi var, 1 sene içinde en az 250 belediye üye olacak. Ben bu birliğin merkezini İzmir'e getiriyorum. İzmir sağlıklı kentler çalışmalarının ana üssü olacak, sonuçlarını hep birlikte yaşayacağız" dedi.
" İZMİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAĞIM"
Ulaşım master planı çalışmaları başlandığına dikkat çeken Tugay, "İzmir'in tüm ulaşım planını gözden geçireceğiz deniz ve raylı sistem ulaşımları dahil. Bazı yeni ulaşım hatlarını, troleybüsü getireceğiz. Tramvaya göre daha az maliyetli, yine elektrikli... Çok akıllıca yatırımlar. Deniz taksileri... Bir modelini yaptırdık, deneme üretimleri yapılıyor. 10 deniz taksi ile uygulamaya başlayacağız. Bunları da içine kattığımız ulaşım master planını yapıyoruz. İkinci çevreyolu kesinlikle çok önemli. Hamza Dağ talihsiz şekilde 'tasarruf tedbirleri nedeniyle ikinci çevreyolunu yapmayacağız' dedi. Maliyeti 40 milyar TL. Bence Hamza Dağ da belediye başkanı olsaydı yine yapmayacaktı. Biz trafiğin sıkıştığı noktaları da çalışmalara kattığımızı bir çalışma yapmalıyız. Size söz veriyorum, rahatlatacağım İzmir trafiğini. O çevreyolu İzmir'e yapılacak, o yapılmıyor diye de hiçbir şey yapmayacak değiliz. Yaptıklarımızın şehri ne kadar rahatlattığını da hep birlikte göreceğiz" dedi.
İZBAN TEPKİSİ: ZAMMIN İYİ NİYETİ YOK!
İZBAN'a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, " Ben sorun çıkarıyormuşum gibi durumuna getirmeye çalışıyorlar, ben sorun çıkartmıyorum, İZBAN sorunlu zaten şu anda. Vahim ihmal var, bunların tamamından TCDD sorumlu. Aynı hattı sadece İZBAN trenleri değil yük ve TCDD'nin diğer yolcu trenleri kullanıyor. Protokolde şehir içi trafiğini aksatmayacağı maddesi olmasına rağmen, yolcu trenlerinin yoğun olduğu saatlerde yük trenleri geçiyor, İZBAN bekliyor. Ben Belediye Başkanıyım, insanlara yaşanan sorunların nedenini anlatmak zorundayım. Ben her zaman dürüstlük açıklık vaad etmiş bir insan olarak bunları söylemek zorundayım. İnsanlar o istasyonlarda beklerken neden gecikiyor diye soruyor. Bunu birinin söylemesi lazım, yük treni geçiyor ondan bekliyorsunuz, rayların bakımı yapılmadığı için sorun çıktı ondan bekliyorsunuz, sinyalizasyon sistemi yapılmadığı için bekliyorsunuz... Halka ait olan kurumda; hizmet alırken insanlar, başka bir kamu kurumu başka ülkenin belediyesi gibi yüzde 350 zamlı ray kullandırırsa burada iyi niyet yoktur. Bunları İzmir halkının bilmesi gerekiyor. Bu ortaklık bu şekilde olacaksa ya tüm işletmeyi bize verin ya da tüm işletmeyi siz alın. Emin olun siz bireysel olarak ortak olsanız aynı bu teklifi yaparsınız. Kamu kurumu yönetirken kendi cebinizden para çıkmıyor ya bazı insanlara harcaması kolay geliyor" ifadelerine yer verdi.
EYLEM YAPAN İŞÇİLERE TEPKİ: KİM İÇİN ADALET?
Bu sırada meclis üyelerinden "Başkanım hem ağlıyoruz hem dinliyoruz, her zaman yanındayız" sesleri yükseldi. Tugay, "Ben bu şehrin yetiştirdiği çocuklardan birisiyim. Şu anda şehrime karşı bir sorumluluk almak istiyorum dedim. Belki 5 sene sonra aday olmayacağım bilmiyorum ama bu 5 sene benim için çok önemli. Çok insanın emeği var üstümüzde. Bazen bir esnaf bir bakkal amca, düştüğümüzde elimizden tutan arkadaşlarımız. On binlerce borçlu hissettiğim insan var. Vicdan sahibi olarak bazı şeylere 'dur' demek zorundayız. 200 civarında işten çıkarılan arkadaşımız haksızlığa uğramış gibi görünebilir ancak problem şu yüz binlerce insan işsiz. Bu arkadaşlar ihtiyaca binaen alınmış insanlar değiller. Belediyeye bir şekilde girmişler. Onların suçu da diyemem ancak bana hak hukuk adalet diye slogan attıkları zaman kimin hakkı, kimin hukuku kim için adalet? Bütün işsizler o zaman toplansın ve eylem yapsın. Onların da hakkı. Bazı arkadaşlar işe alınmış ve ardından hemen ücretsiz izne gönderilmiş kişiler. Ben bütün işsizler için üzgünüm" dedi.
"TEMBEL OLAN DEVLET"
Mesleki eğitim projelerinin önemine dikkat çeken Tugay, "Bu şehre yapılan en güzel işlerden birisi. Bu gibi çözümler üretmeliyiz. Bir tarafta ekilecek toprak var tarım yapabiliriz ama yapmıyorlar. Yatırım için atılacak adımlar var ancak cesur davranamıyoruz. Bugüne kadar kurulan sanayi siteler için teşekkür ederim. Her bir fabrika bazı insanların işsizlikten açlıktan kurtulması ve üretim demek. Akıllı saniyiclerimiz bu işleri yapmak için istekli. Tembel olan kim? Açık söyüyorum devlet. Temel olanın devlet olduğu bir belediye başkanı olarak bapırarak söylüyorum. Ben bu şehrin evladı olarak sonuna kadar sizin yanınızda olacağız" ifadelerine yer verdi.
"İZMİR'İ TANITAN HEYET OLUŞTURULACAK"
Yerel kalkınma için iş birliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Tugay, " Buraya gelmeden önce Çin ticari heyeti görüşmeye geldi. Her gelen turzimden bahsediyor, ticaretten bahsediyor. 'Bize yardımcı olun' diyorlar. Bu insanlar gelip yatırım yapmak istiyorlar. 2 ay içerisinde 4 tane Çin heyeti ağırlamak Çin'in neden başarılı olduğunu gösteriyor. İzmir'i tanıtan yatırım konularını göreşecek bir heyet oluşturmalıyız. EBSO'dan temsilci olması lazım. İZTO'dan temsilci olması lazım. Bu şekilde bir heyet ile bizim de şehir şehir ülke ülke gezmemiz lazım" dedi.
"KEMALPAŞA ATIK TESİSİ İÇİN VALİLİĞİN GÖZÜNE BAKIYORUZ"
Tugay açıklamasının devamında, "İlçe belediyeleriyle koordinasyon içerisinde, altyapı ve yol tamitile neler yaptığımızı anlatabilirim. Bunlar çok zor şeyler değil. 6 ay içerisinde ne yolla ne temzilikle ilgili sorun kalmayacak. Atık bertarafı konusunda tesisie ihtiyacımız var. Biz maalesef valiliğin gözünün içine bakıyoruz. Kemalpaşa'da bir proje hazırlanmış Valiliğin onayını bekliyor. Biz yapmaya hazırız ancak onay bekliyoruz. Alternatif bir kaç noktada daha çöp yok etme tesisi kuracağız. Bununla ilgili de çalışıyoruz. Yoksul olan herkese barınma ve sosyal destek sağlamak için çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.
"SÜNGER ŞEHİR YALANI"
Sünger Kent projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Tugay, “Sünger Kent’i iptal etmedik. O bir yalan ve o yalanı söyleyen kişiyi de kınıyorum. Belediyede başkalarının emeğiyle kendisi bir şey yapıyormuş gibi göründü ama bu bir yalan. Sünger Şehir diyerek çatılardan su toplamayı anlattılar. Sonra sünger şehrin bu olmadığı anlaşıldı ya da birileri anlattı. Sünger şehir toprağın suyu emdiği şehirdir. Yağmur eskiden olduğu gibii usul usul yağmıyor, yağmur bir anda yağıyor ve her tarafı sel basıyor. Suyu, derelere, kanallara ve denize gönderiyoruz. Bunun yanlış olduğunu anladıkları için birkaç tane toprak havuz gibi bir şey yaptılar. Ona da DSİ dava açtı çünkü bu DSİ’den izin alınmadan yapılmıyor. Böyle bir süreçten sonra biz arkadaşlarımızla konuştuğumuzda İZSU’da zaten bunun yapıldığını söyledik ve İZSU bu çalışmalara devam ediyor. Bu arada ben Karşıyaka Belediiye Başkanı ilen Zübeyde Hanım mahallesinde bir kent ormanı çalışması yaptık, sünger şehir odur. Bununla ilgili uluslararası bir ekiple çalıştım. Böyle bir kökenden gelen bir insana böyle bir iftira atmak hainliktir" dedi.
EXPO'YA DÜŞMANLIĞIM YOK!
Ertelenmesi ya da yerinin değiştirilmesi planlanan EXPO 2026'ya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, "Botanik EXPO için 206 yılında sözleşme yapılmış. Kamulaştırma çalışmları başlamış. Bu çalışmalar 2023 yılında durdurulmuş. Ben durdurmadım. Şu an itibariyle yaklaşık 77 bin metrekare olan bu alanda 11 bin 600'lük bölüm kamunun. 32 bin 505 metrekare kamulaştırılmış ve mülkiyeti belediyeye geçmiş. Davası süren 25 binlik bir alan var. Uzlaşma görüşmeleri tamamlanmış ama uzlaşı sağlanamamış. 14 parsel var 191 ile birleştiğinde 2005 parselde dava sürüyor. Bir tane de cami var. Netice itibariyle şu ana kadar 77 bin metreakarelik alanı 34 binlik kısmı kamunun eline geçmiş durumda. Bu hukuk süreçlerin 2026 yılında botanik EXPO tamamlanacak şeklinde bitmesi imkansız. Bunu benden önceki başkanımız da fark etmiş ve kamulaştırmayı durdurmuş. EXPO'nun yönetim kurulu üyesi ile görüştüm. Önünüzdeki hafta Türkiye'ye gelecekler ve beraber oturup karar vereceğiz. Ya tarihini erteleyeceğiz, ya yerini değiştireceğiz ya da botanik EXPO değil de başka versiyonları şeklinde yapacağız. Kültürpark'ta peyzaj türünde bir fuara çevirebiliriz. Tüm bunlar masada. Tek taraflı vereceğimiz bir karar değil. Kimse bana 'botanik EXPO'yu sen iptal ettin' demesin bu büyük bir yalan. Belirlenen tarihe yetişmesi imkansız . Maliyet olarak 2 milyara ihtiyaç var. Para bulunur ancak hukuki sürecin tamamlanması imkansız. O tarihte maalesef yapılamıyor. Benim botanik EXPO'ya ve benden önce yapılan hiçbir projeye düşmanlığım yok. Bazı şeylerin yanlış yürümesi sonucunda müdahale etmemiz gerekebiliyor. Bu işi bilen uzmanların görüşleriyle birlikte şekillendi. Başka iddialarda bulunan herkesi kınıyorum" dedi.
"HESAPLAŞMAM YOK!"
Tugay açıklamasının devamında, "Benim geçmişle hesaplaşmam yok. Belediye başkanlığı kimsenin kişisel kariyer alanı değil. Ben kariyerimi tamamlamış bir İzmirliyim. Kariyere ihtiyacım yok. Bu şehre hizmet etmek için geldim" ifadelerine yer verdi.
"ARSA TALEBİ"
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yaptığı konuşmada, İzBB Başkanı Cemil Tugay'dan Organize Sanayi Bölgelerinin sayısının artırılmasını talep etti. Yorgancılar Ödemiş OSB'de su sorunu olduğunu aktararak, Delet Su İşleri ile görüşme yaptıklarını ancak sonuç alınmadığını dile getirdi. Yorgancılar Tugay'dan tek taleplerinin arsa olduğunu vurguladı. Mesleksizliğe de dikkat çeken Yorgancılar "Mavi yakalı işçi bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.
"VİZE SORUNU YAŞANIYOR"
Yorgancılar sanayicilerin Avrupa'daki fuarlara katıldığını ancak vize sorunu nedeniyle gidemediğini de aktardı. Yeşil pasaport çağrısında bulundu.
"HAYVANLAR DEĞİL KATİLLER UYUTULSUN"
Yorgancılar, üyelerden gelen bu talepleri dile getirdikten sonra son maddeye dikkat çekerek, "Ben bir hayvanın ötenazi yapılarak uyutulmasına karşıyım, uyutulması gerekenler kadınları öldürenler" dedi.
Yorum Yazın