Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türeli, eski hükümlü kadrolarını sordu

Türeli, eski hükümlü kadrolarını sordu

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, “Kamuda boş bulunan eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların kadroları neden doldurulmamaktadır'” sorusunu yöneltti.

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 11:25
Türeli, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğünün 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30’uncu maddesiyle hüküm altına alındığını hatırlattı. 
Söz konusu hükme göre 50 veya daha fazla işçi çalıştıran kamu işyerlerinin yüzde 2 oranında eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü tutulduğuna dikkati çeken Türeli, şunları kaydetti:,

“Bunun yanı sıra söz konusu durumla ilgili bir yönetmelik değişikliği yapılmış ve eski hükümlü kontenjanlarından terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların da faydalandırılması amaçlanmıştır. Yapılan tüm bu düzenlemelere rağmen kamuda çalışan eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların sayısı olması gerekenin altındadır. Nitekim İŞKUR’un 2014 yılı Kasım ayı verilerine göre 994 kadro boş durumdadır.”

“ÇALIŞMA VAR MI'”

Türeli, kamuda boş bulunan eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan vatandaşlar için kullanılması gereken kadroları TBMM gündemine taşıdığı önergesinde şu sorulara yet verdi:

“-2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla kamu kurumlarında çalışan eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan vatandaşlarımızın kamu kurumlarına göre dağılımı nasıldır'

-Kamuda boş durumda bulunan kadroların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı nasıldır'

-Kamuda açık bulunan 994 kişilik söz konusu kadrolar neden doldurulmamaktadır'

-Kamuda açık durumda olan kadrolar doldurulması amacıyla Bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.