Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Diyanet Vakıf-Sen: Berat Gecesi esenlik getirsin

Türk Diyanet Vakıf-Sen: Berat Gecesi esenlik getirsin

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Berat Gecesi’nin kurtuluşa vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu belirterek, “Berat, hastalıklardan, borçlardan, suç ve cezalardan kurtuluş demektir. Milletimizin büyük bir heyecanla, sevinç...

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 13:17
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Berat Gecesi’nin kurtuluşa vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu belirterek, “Berat, hastalıklardan, borçlardan, suç ve cezalardan kurtuluş demektir. Milletimizin büyük bir heyecanla, sevinç ve huzurla kutladığı önemli gecelerden bir tanesidir.” dedi.
Berat Gecesi'nin Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirten Ünal, yayınladığı mesajda, “Bu mübarek geceler hayatın karmaşasına dalan insanlara bir çıkış yoludur. Yüce Allah’a (cc) kulluğun tadına varılmasını, O’ndan af ve mağfiret dilenmesini ve yeniden doğmuş gibi olabilmenin çabası ve gayreti içerisinde olmak için bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini.” diye konuştu.
Berat gecesi, çok bağışlayıcı ve çok merhamet edici Yüce Allah’a (cc) olan sorumluluklarımızın hatırlanmasıdır. Bu geceyi yeni bir başlangıca, kutlu bir fırsata çevirebilmeliyiz diyen Ünal, şöyle devam etti:“Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sav) dua ettiği gibi bizler de; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” diyerek yalvarmalıyız.”

“İSLAM İLE ŞEREFLENDİĞİMİZ İÇİN DEFALARCA ŞÜKÜR..:”

İnsanlığın yüce din İslam’la şereflendiği için defalarca şükretmesi gerektiğine vurgu yapan Ünal, “İnancımızı tazeleyerek, kalplerimizin yumuşaması ve günah karanlıklarından temizlenmesi için Cenab-ı Hak’ka (cc) yalvarmalı ve yakarmalıyız diyen Ünal, ‘Berat gecesi’, hayrın ve faziletin üstün olduğu bir gecedir. Kur’an’ın Peygamberimiz’e (sav) indirilmeye başlandığı bir gecedir. Af dileyenin günahlarının bağışlanacağı, rızık isteyenlere rızık kapılarının açılacağı bir gecedir. Berat gecesi; kin ve nefretin, gıybet ve hasedin, yalan ve riyanın yok olduğu, cennet vatan ülkemizde bütün insanlarımızın Peygamber Efendimiz’in (sav) “Ey Allah’ın kulları kardeş olun” emrine uydukları bir gece olsun.” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.