Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Kadınları Birliği’nden Menemen çıkarması

Türk Kadınları Birliği’nden Menemen çıkarması

Ege Bölgesi’ndeki Türk Kadınlar Birliği Derneği Şubelerinin Başkan ve Onursal Başkanları ile yönetici ve üyelerinin katılımıyla her ay gerçekleşen ‘Geleneksel Ege Buluşması’nda son durak Menemen oldu.

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 11:57
İZMİR -Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe, Yıldıztepe’deki Devrim Şehidi Kubilay Anıtı’nı ziyaretle başlayan kadınlar; Kubilay Olayı hakkında yerinde bilgilendirildikten sonra Devrim Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundular.

Taşhan’da açılış yaptılar

Menemen Belediyesi tarafından Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi’ne tahsis edilen tarihi Taşhan Çarşısı’ndaki ‘İşleyen Eller Bürosu’nun açılış töreni, Menemen yöresine özgü halk oyunları gösterileri ile renklendi.

Taşhan’da kendilerine tahsis edilen dükkanda, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satışa sunarak gelir elde edeceklerini açıklayan Türk Kadınlar Birliği Menemen Şube Başkanı Müesser Kırımlı; kendilerine bu fırsatı sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile yine desteklerinden dolayı Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıza Akdeniz’e teşekkür etti.

Başkan Şahin;“Atatürkçü kadınların arasında olmak büyük mutluluk veriyor”

Türk Kadınlar Birliği üyesi kadınları Menemen’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; toplumun ilerlemesinde kadının rolünün çok büyük olduğunu ifade ederek; “Kadın eğer bir toplumda olmazsa, o toplum çağ dışı kalmış bir toplumdur. Kadın da kendini geliştirmek zorundadır. Bir kadın kendini geliştirecek özgür bir ortam buluyor ve ürettiği fikirleri etrafındakilere özgürce iletip paylaşabiliyorsa, o toplum muasır medeniyetler seviyesine çıkmış bir toplumdur. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Böylesine Atatürkçü kadınların arasında olmak bana büyük mutluluk veriyor. Sizin gibi mukaddes varlıklar olan annelerin ellerinden öpüyorum” dedi ve konuşmasını tüm kadınların ‘Anneler Günü’nü kutlayarak sona erdirdi.

Kermesin geliri kadınlar ve öğrencilere

Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi İşleyen Eller Bürosu’nun açılış kurdelesi; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Urla Belediye Başkanı Eşi Feza Karaosmanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin tarafından kesildi. Usta Öğretici Belgin Yaman öğretiminde yıl içerisinde üretilen el sanatları ile hayırseverlerin derneğe bağışladığı el emeği çalışmalar kermeste gösterime açıldı. Pazartesi gününe kadar sürecek olan kermesten elde edilecek gelirin, kadınlar yararına ve öğrencilere burs sağlamakta kullanılacağı açıklandı. Taşhan’da düzenlenen kokteylin adından Araştırmacı-Yazar Oktay Özengin, Menemen’in ve Taşhan’ın tarihi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“Yılın Annesi” ödüllendirildi

Keyifli Park Restoran’da, Grup Yelken’in türkülerle bezenmiş canlı müziği eşliğinde gerçekleştirilen öğle yemeğinde; Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanları ve Onursal Başkanları’na Türk Kadınlar Birliği Menemen Şube Yöneticileri tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Engelli bir çocuğu öz evlatlarından ayırmayarak sahip çıktığı için, oluşturulan bağımsız jüri tarafından “Yılın Annesi” seçilen Şerife Yüksel’e ise plaketini Menemen Kaymakamı eşi Arzu Gürdal takdim etti. Burada çekilen hatıra fotoğrafının ardından Atiz Park’a geçilerek, Menemen’e özgü kırmızı topraktan üretilen ürünler incelendi, kadınlara alış veriş fırsatı sağlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.