Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk işadamlarına Benin’de yoğun ilgi

Türk işadamlarına Benin’de yoğun ilgi

Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD), Afrika‘da yeni yatırımlar yapmak, ortaklar bulmak için Benin‘e gitti.Heyet, ilk olarak Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni ile makamında görüştü.Ziyaretten memnun olan Thomas Yayi Boni, ükesinde...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 15:30
Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD), Afrika‘da yeni yatırımlar yapmak, ortaklar bulmak için Benin‘e gitti.


Heyet, ilk olarak Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni ile makamında görüştü.


Ziyaretten memnun olan Thomas Yayi Boni, ükesinde inşaat, enerji, turizm, tekstil gibi alanlarda yatırım yapılabileceğini belirtti. Boni, “Benin’in anahtarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdim.” dedi.

Boni, MNG Holding’in ülkesinde baraj inşaatı yapacağını aktardı; Türkiye’den şirketleri yatırıma davet etti. Boni, “Siz yeter ki proje hazırlayın gelin biz her türlü katkıyı sunmaya açığız. Sizden bir girişimci Benin’e yatırım için gelirse ardından diğerlerinin geleceği kanısındayım.” dedi. Görüşmede ANKİSAD heyeti Benin Cumhurbaşkanı Thomas Yayi Boni’ye hatıra plaketi takdim etti.

BENİN ZİYARETLERİ

Dernek üyeleri, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Temasları dahilinde Enerji Bakanlığı‘nı ziyaret eden heyetin onuruna yemek verildi. Ardından Yatırım Bakanı ile bir araya gelen şirket temsilcileri, Benin’de hangi alanlarda yatırım yapılacağına dair brifing aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.