Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk kökenli mahkumlar kendilerine sahip çıkılmasını istiyor

Türk kökenli mahkumlar kendilerine sahip çıkılmasını istiyor

Almanya’nın çeşitli hapishanelerinde tutuklu bulunan Türk kökenli mahkumlar yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. Geldern Cezaevi’nde olduğu gibi Aachen Cezaevi’nde de çok sayıda Türk kökenli mahkum bulunuyor. Mahkumlar...

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 18:04
Almanya’nın çeşitli hapishanelerinde tutuklu bulunan Türk kökenli mahkumlar yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. Geldern Cezaevi’nde olduğu gibi Aachen Cezaevi’nde de çok sayıda Türk kökenli mahkum bulunuyor. Mahkumlar Türk resmi kurumlardan kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Haftanın belirli günlerinde Aachen şehrinde bulunan Yunus Emre Camii din görevlisinin ziyaretleri dışında, konsolosluk yetkililerinin kendilerini ziyaret etmemesinden yakınan mahkumlar, "Konsoloslukla ilgili resmi sorunlarımız var. Pasaportlarımızın ve askerliğimizin günleri geçiyor, bu konuları aydınlatacak yetkililerin bizi ziyaret etmesini bekliyoruz." şeklinde şikayette bulundu.

Aachen Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Türk mahkumlardan Baki Yıldırım, "Geldern Hapishanesi’ ne konsolosluk yetkililerinin gittiğini orada mahkumların sorunlarını dinlediğini öğrendik. Aachen Hapishanesi’nde yaklaşık 800 mahkum var. Bunların 100’ü Müslüman. Burada toplu halde sohbet ve ibadet yapmak istiyoruz. Resmi konularda sorunlarımız ve sorularımız var. Haftanın belirli günlerinde bir yetkilinin bizi ziyaret etmesini sorunlarımızı dinlemesini bekliyoruz. Hapishane yönetimi bu konuda olumlu yaklaşıyor. Lütfen bize sahip çıkın." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.