Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk vatandaşını öldüren Suriyeliler tutuklandı, arkadaşları sınır dışı edildi

Türk vatandaşını öldüren Suriyeliler tutuklandı, arkadaşları sınır dışı edildi

Hatay Valiliği, Antakya merkezde çıkan kavgada Suriye uyruklu 2 kişinin Türk vatandaşını öldürmesiyle ilgili basında yer alan 'Suç işleyenler korunuyor mu'' şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yapıldı. Meydana gelen kavga sonucu Türk...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 13:25
Hatay Valiliği, Antakya merkezde çıkan kavgada Suriye uyruklu 2 kişinin Türk vatandaşını öldürmesiyle ilgili basında yer alan 'Suç işleyenler korunuyor mu'' şeklindeki haberlerle ilgili açıklama yapıldı. Meydana gelen kavga sonucu Türk vatandaşını öldüren 2 Suriyelinin tutuklandığı, 2 kişinin ise sınır dışı edildiği bilgisi verildi.

Hatay Valiliği, olayla ilgili "Haberde iddia edildiği şekli ile kimsenin suç işleme özgürlüğü bulunmadığı gibi, suç işleyen kim olursa olsun işlenen her suçun takibi titizlikle yapılarak, güvenlik birimlerimiz ve adli makamlar tarafından gereği yerine getirilmektedir" açıklamasında bulundu. 13 Eylül'de Antakya merkezde meydana gelen bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu tarafından soru önergesi ile Meclis'e taşınmasının ardından bazı basın yayın organlarında konuya ilişkin yapılan haberler üzerine açıklama yapıldığı kaydedildi.

Hatay Valiliği açıklamasında olayın meydana gelişi ve sonrası yaşananlar şöyle aktarıldı: "13 Eylül Cuma günü saat 01.10 sıralarında ilimiz merkez ilçesi Kanatlı Mahallesi Kanatlı Caddesi üzerinde meydana gelen olay ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeni ile ülkemize pasaport ile giriş yaparak, Güzelburç beldesindeki bir adreste ikamet eden Suriye uyruklu M.G. ve A.G. isimli iki kardeş ile ilimiz nüfusuna kayıtlı Serinyol beldesinde ikamet eden maktül Y.S., yemek yemek üzere bir köftecide buluşmuşlardır. İddialara göre A.G.’nin Suriyeli olan kız arkadaşına, öldürülen Y.S.’nin ilgi duyduğu gerekçesi ile aralarında münakaşa çıkmıştır. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş ve çıkan kavgada iki kardeşin Y.S.’yi karın bölgesi ile boyun kısmından kesici aletle yaraladıkları belirlenmiştir. Olayda yaralanan Y.S. isimli şahıs, olay anında yanında bulunan yine Suriye uyruklu olan arkadaşları D.G. ve B.K. tarafından Antakya Devlet Hastanesi’ne özel araç ile götürülmüş, ancak şahıs hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Olayla ilgili olarak güvenlik birimlerimiz, Cumhuriyet savcısından alınan talimat doğrultusunda Suriye uyruklu M.G. ve A.G. isimli şahısları gözaltına almış, yapılan tahkikat sonucunda şahıslar, 14 Eylül günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Olay anında suç mahallinde bulunan ve maktül Y.S.’nin arkadaşı olan Suriye uyruklu D.G. ile B.K. isimli şahıslar, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş ve her iki şahıs gerekli işlemler sonrası sınır dışı edilmişlerdir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.