Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçe Olimpiyatları coşkusu Konya’da yağmur ve soğuk dinlemedi

Türkçe Olimpiyatları coşkusu Konya’da yağmur ve soğuk dinlemedi

Bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni kapsamında Konya'da düzenlenen organizasyona binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar, yağmur ve soğuk havaya aldırmadan Atatürk Stadyumu’nu doldurdu. 40...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 01:27
Bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Şöleni kapsamında Konya'da düzenlenen organizasyona binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar, yağmur ve soğuk havaya aldırmadan Atatürk Stadyumu’nu doldurdu. 40 ülkeden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen gecede binlerce vatandaş, öğrencilerin seslendirdiği şarkı, şiir ve halkoyunlarına hayran kaldı.

Gecede en çok ilgi çeken öğrencilerden Azerbaycanlı Sema Sultanova'nın Konya yöresi şarkılarından Sille’yi seslendirmesi izleyicilerin büyük takdirini aldı. Atatürk Stadyumu’nu dolduran yaklaşık 20 bin vatandaş, Azerbaycanlı Sema’yı uzun süre alkışladı. Gecede seyircilerin en çok beğenisini kazananlardan biri de Tarkan’a ait ‘Dudu Dudu’şarkısını seslendiren Tanzanyalı Münir Abdu Thabit oldu. Münir’in şarkı ve şovunu tamamlamasının ardından tribünlerden gelen ‘bir daha bir daha’ istekleri üzerine Münir şarkı ve şovunu ikinci kez sahneledi. Gecede, Karadeniz halk oyunu da izleyicilerin en çok beğenisini alan gösterilerden biri oldu. Programın sunuculuğunu ise Samanyolu Haber Televizyonu’ndan Kemal Gülen ile birlikte Azerbaycanlı öğrenci Ayten Uluhanova birlikte yaptı.

AKYÜREK: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyanın dört bir yanından Konya’ya gelen öğrencilere teşekkür etti. “Yapılan bu hizmetlerin, fedakarlığın, vefanın ve bu feragatın bir nedeni olmalıdır. Bu çilenin bir nedeni olmalıdır.” diyen Akyürek, “Sanıyorum bunun cevabı sevgidir, aşktır ve inançtır. Bugün yeryüzünde en çok ihtiyacımız olan sevgi, barış kardeşliktir. İşte burada bunun temsilcilerini görüyor ve hepinizi bu duygularla bu hizmetlere katkı yapan bütün dostlarımızı sevginin temsilcisi olarak selamlıyorum. Ülkemizi milletimizi temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi bu hizmetlerin valisi olan kıymetli işadamlarımızı ve bu hizmetlerin menbağı olan kaynağı olan muhterem Hocaefendi’yi şükranla selamlıyorum. Bu programda emeği geçen, Konya’mızda emeği geçen, öğrencilerimizin misafir olmasında emeği olan kuruluşlarımızı sema, diyalog ve dostluğa katkı yapan tüm katkı yapanları tekrar tebrik ediyor, hoş geldiniz diyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

VALİ DOĞAN: 80 YAŞINDAKİ ANNEM SOĞUK HAVAYA RAĞMEN GELDİ

Gecede duygulu bir konuşma yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 80 yaşındaki annesinin soğuk havaya rağmen “Ben bu çocukları göreceğim” diyerek geceye katıldığını ifade etti. “Bizim neslimiz böyle durumlarda gözü yaşlı oluyor. Çünkü bizim neslimiz çile çekti. Tıpkı dedelerimiz, babalarımız gibi” diyen Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü “Özlediğimiz şey tekrar o ihtişamlı günlere dönmemizdir. Hep onu ömrümüz boyunca arzuladık. Ve bugün o ihtişamlı günlerin parıltısını dünyanın 140 ülkesinden gelen çocuklarla yaşadığımız için duygusalız. Gözlerimiz nemli. Bugün bu stadyumda 8 yaşında, 80 yaşında insanlar var. 80 yaşındaki insanlardan bir tanesi de benim anneciğim. Ali Bey davet ettiğinde havanın soğukluğu nedeniyle kabul etmez diye düşünmüştüm ama annem de tıpkı bizim gibi duygusaldı. ‘Ben bu çocukları göreceğim’ dedi. Aramıza katıldı. Çünkü onun da hissettiği, babamın da hissettiği, dedemin de hissettiği, benim de hissettiğim şey hep aynı şey. Biz o ihtişamlı geleceği yeniden yaşamak istiyoruz. Ama bunu asla zulüm için istemiyoruz, bunu evrensel barış için istiyoruz. Bize kudret geldiği zaman dünyaya barış gelecektir buna inanıyoruz. Biz Konya’yız. Hazreti Mevlana’nın şehrindeyiz. Barışın, hoşgörünün şehrindeyiz. Hazreti Mevlana ‘Dünyada zayıf bir imdat istese istese gök askerleri birbirine karışırlar diyor” Biz o gök askerlerinin birbirlerine karışmaması için güç vermek zorundayız ve dünyaya huzur getirmek zorundayız. Biz biliyoruz ki bu Yusuf ülkedeki genç yavrularımız bizim evlatlarımız. Dinleri, dilleri, renkleri ne olursa olsun bizim evlatlarımız. Bizimle birlikte dünyaya barış getirecekler. Bu yolda emek gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum.”

ORHAN ERDEM: İNŞALLAH 195 ÜLKEYE ULAŞACAĞIZ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 140 ülkeden katılımın gerçekleştiği organizasyona emeği geçen ve destekleyen herkese teşekkür etti. Dünyada böyle bir organizasyonun olmadığına değinen Erdem, şunları söyledi: “Bu ülkelerin dünyadaki Birleşmiş Milletler’e kayıtlı 190 civarındaki okulundan 140’ında okulu olan bir ülkeyiz. Türkiye’nin 140 ülkede Türkçe eğitim veren binlerce okulu var. Ne mutlu bize. Yıllar önce dünyasını bir valizin içerisine sıkıştırıp hiç bilmediği, savaşın olduğu, dünyanın öbür ucundaki ülkelere giden öğretmeleri kutluyorum. Eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu güzel hayali hedefi bu hale getiren değerli muhterem hocamız büyüğümüz Fethullah Gülen Hocamızı saygıyla selamlıyoruz. İnşallah 195 ülkeye de ulaşacağız. Mevlana’nın huzurundan belki dünya barışına, evrensel barışa dönük 11. Türkçe Olimpiyatları’nda en anlamlı il Konya’dan bu duamız kabul olacak. Güzel başarıları hep birlikte izleyeceğiz.”

Gecede Türkçe Olimpiyatları’na destek veren işadamlarına plaket verildi. Gece, öğrencilerin ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısını sahnede hep birlikte seslendirmesiyle son buldu. Atatürk Stadyumu'ndaki şölen Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD, ASKON, AKTİSAD ve TÜMSİAD desteğiyle gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.