Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Turkey Home Of’un başkenti neresi'

‘Turkey Home Of’un başkenti neresi'

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Türkiye’nin bu yılki tanıtım ihalesini kazanan “Iconisus&ImeanIt” Çözüm Ortaklığı’nın hazırladığı‘Turkey Home Of’ sloganıyla Türkiye’nin 36 değişik kültürün yaşadığı bir ‘ev’ olduğunu vurgulamak isteyen, kampanyaya dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e soru önergesi veren Güven, Türkiye’yi tanıtım projesinde, ülkemizin çeşitli illerinden görüntülerin verildiği ilan, afiş ve poster taslakları arasında başkentimiz Ankara’dan herhangi bir görüntü veya tanıtıma yer verilmediği gözlemlendi. Acaba, ‘Turkey Home Of’un başkenti neresi” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2014 - 10:35
Öte yandan Türkiye'nin markalaşması için hazırlanan afişler sosyal medyanın diline düştü. O afişlerden esinlenerek hazırlanan alternatif görseller internet ortamında Gezi olaylarını anlatan ‘Home of pepperspray’, ‘Home of teargas’; yok edilen yeşil alanları konu eden ‘Home of environmentalism’, Meclis kavgalarını konu alan ‘Home of advanceddemocracy’ gibi görseller eşliğinde paylaşıldı.

Güven,‘Cumhuriyet’in 100’üncü yılında dünya turizm pazarında en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmek’ hedefini ortaya atan Bakanlığın, gelecekte Ankara’nın başkent olmayacağı düşüncesiylemi, yoksa Ankara’nın bu günlerde artık yurt dışında tanıtımı yapılacak bir güzelliğinin kalmadığı gerekçesiyle mi saf dışı bırakılmak istendiğini sordu. Yine Güven,”AKP, tüm dünyada sarstıkları“Türkiye” imajını 50 milyon dolar harcayarak bu tür reklamlarla düzeltebileceğini sanıyorsa yanılıyor” dedi.

Çok mu kötü durumda'

Güven şu çarpıcı soruları yöneltti: Başkentimiz Ankara’nın tanıtımı ihaleyi kazanan şirketin şartnamesi kapsamı dışında mıdı? Projenin varsa Ankara ayağında Anıtkabir, Ankara Kalesi, Gordion Antik Kenti görüntüleri kullanılması düşünülmekte midi? Ankara kültürel zenginlik açısından projeye dâhil edilemeyecek kadar kötü durumda mıdı? Cumhuriyetimizin 100. yılında Bakanlığınızca başkentimizin Ankara olmayacağı mı düşünülmektedi? Projenin İzmir ayağı var mıdı? Varsa hangi kültürel zenginliklerinin gösterilmesi düşünülmektedi? Bakanlığınıza göre Türkiye’yi Türkiye yapan en büyük marka nedi? Proje ile Türkiye denildiğinde insanların akıllarında oluşması istenen ilk olumlu kavramın ne olması planlanmıştır' 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.