Dolar 32,6571
%0.3
Euro 35,4077
%0.32
Altın 2.506,630
%1.59
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye - ABD temas trafiği hızlandı

Türkiye - ABD temas trafiği hızlandı

Suriye'de hem Esad yönetimine hem de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede ABD yönetiminin Türkiye'nin tezlerine yakın bir strateji değişikliğine yöneldiği değerlendirmelerinin yapıldığı bir süreçte, Türkiye ile ABD arasındaki temasların hızlanmaya başlaması dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 15.11.2014 - 16:15

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ziyaret takvimi üzerinde duruldu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde yapılan değerlendirmelerin ardından Suriye ve terör örgütü IŞİD'e karşı strateji değişikliğine yöneldiği yönünde değerlendirmeler yapılıyordu. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, ABD'nin Türkiye'nin tezlerine yaklaştığını dile getirmişti.

Böyle bir süreçte Kerry'nin, bugün G-20 Zirvesi için Avusturalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla araması dikkat çekti. Çavuşoğlu ile Kerry'nin görüşmelerinde, bölgesel ve güncel gelişmeler ele alındı. Görüşmede, önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki ziyaret takvimi üzerinde de duruldu.(MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.