Dolar 34,2815
%0.34
Euro 37,5173
%-0.01
Altın 2.931,490
%1.46
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçildi!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçildi!

Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı az önce belli oldu. Seçimi kim kaç oyla kazandı'

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 21:20
Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Metin Feyzioğlu oldu. Feyzioğlu, aynı zamanda CHP PM Üyesi... Feyzioğlu'nun yeni görevine başlamasının ardından CHP PM'den istifa etmesi bekleniyor. Feyzioğlu istifa ettiği taktirde, CHP PM'ye Çetin Soysal'ın girmesi bekleniyor.

AVUKATLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ

Türkiye genelinde 80 bini aşkın avukatı, 79 barodan 447 delegenin temsil ettiği genel kurulda Metin Feyzioğlu 209 oy aldı. Şu anki TBB Başkanı Vedat Ahşen Coşar'ın oyu ise 165'te kaldı. Ümit Kocasakal'ın desteklediği Kazım Kolcuoğlu ise 68 oy aldı.


Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Metin Feyzioğlu oldu....

Sonucun açıklanmasının ardından Vedat Ahsen Coşar, Feyzioğlu'nu tebrik etti. Feyzioğlu, Coşar ve Kolcuoğlu daha sonra kürsüye çıkarak delegeleri birlikte selamladı.

Teşekkür konuşması yapan Feyzioğlu, seçimle aslında TBB'nin ve baroların kazandığını söyledi.

"Çok kıymetli başkanım" dediği Vedat Ahsen Coşar ile "üstadım" dediği Kolcuoğlu'na saygılarına ileten Feyzioğlu, destekleyen ve desteklemeyen tüm meslektaşlarına teşekkür etti. 

Feyzioğlu, "Pazartesi günü, yeni bir dönem başlıyor. Hep birlikte el ele omuz omuza yepyeni bir dönem başlıyor" diye konuştu.

Süreçte kendisini destekleyenlere tek tek teşekkür eden Feyzioğlu, "Tüm barolara, aynı uzaklıkta değil aynı yakınlıkta olacağıma söz veriyorum. Hiçbir avukatın hakkının ihlali ve hukukun üstünlüğüne aykırı hiçbir uygulamaya TBB suskun kalmayacaktır. Nerede bir meslektaşımızın bir hakkı ihlal edilirse, orada doğrudan doğruya biz olacağız" ifadesini kullandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.