Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye Eczacıları Birliği: Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz

Türkiye Eczacıları Birliği: Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz

Türkiye Eczacıları Birliği, bölge eczacı odası yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından 7 maddelik bir deklarasyon yayınladı. Birlik Başkanı Arman Üney, “13 yıldır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi ile hizmet vermeye çalışmak, ekonomik olarak dayanma gücümüzü zorluyor. Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.02.2022 - 15:23

Türk Eczacıları Birliği, merkez heyeti, denetleme kurulu üyeleri, bölge eczacı odası başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile 1 Şubat’ta yaptığı toplantının ardından, bugün 7 maddelik bir deklarasyon yayınladı. Birlik Başkanı Arman Üney, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 13 yıldır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesinden ilaca erişim ve tedarik sorunlarına kadar pek çok yükün altında ezildiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Özellikle vatandaşlarımızın ilaca erişim hakkını her geçen gün artan oranda engelleyen süreçlere çözüm bulunması hem bizim için hem de yurttaşlarımız için önemli ve öncelikli bir konu. Halk sağlığını yakından etkileyen böyle bir sorun karşısında artık daha fazla vakit kaybedilmemesi gerekiyor. Aynı şekilde 13 yıldır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi ile hizmet vermeye çalışmak, ekonomik olarak dayanma gücümüzü zorluyor. Ayakta kalma mücadelesi veriyoruz."

"FİYAT KARARNAMESİ ACİLEN GÜNCELLENMELİDİR"

Türk Eczacıları Birliği’nin yayınladığı deklarasyonda eczacıların talepleri şöyle sıralandı:

- “2009 yılından bu yana güncellenmeyen, mevcut koşullara hiçbir şekilde uyum sağlamayan ilaç fiyat kararnamesi acilen güncellenmelidir.

- Vatandaşlarımızın ilaca erişim hakkının önündeki engeller acilen kaldırılması, yılda bir kez şubat ayında yapılan kur güncellenmesinin yılda 3 veya 4 kez yapılması gerekmektedir.

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Birliğimiz arasındaki protokolün günün şartlarına uygun şekilde acilen güncellenmesi gerekmektedir.

- Hastalarımıza ilaç fiyat farkı çıkaran ürünlerin geri ödeme koşullarında acil değişiklik yapılması gerekmektedir.

- Hasta bezleri, şeker ölçüm stripleri, insülin iğne uçları, serum setleri vb. ürünlerde vatandaşlarımız yüzde 300’lere varan fiyat farkları ile karşılaşmaktadır. Bu ürünlerin geri ödeme koşulları güncellenmelidir.

- Medikal ürünlerin fatura ve eki belgelerinin tarama işlemi yapılarak elektronik hale getirilmesi eczacılarımızın değil SGK’nın sorumluluğudur. Hem vatandaşlarımızı hem de meslektaşlarımızı mağdur edecek bu uygulamadan acilen vazgeçilmesi gerekmektedir.

- Kamu kurum ıskontosu uygulaması kamu ile ilaç firmaları arasında çözülmeli, hastalarımızın ve meslektaşlarımızın mağduriyetine son verilmelidir.

- Kamuda çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşullarında ve özellikle özlük haklarında günümüz koşullarına uygun hakkaniyetli bir düzenleme yapılmalıdır.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.