Dolar 33,9616
%0.07
Euro 37,7854
%-0.09
Altın 2.749,920
%0.13
Bist-100 9.937,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki keyfi uygulamalarını kınadı

Türkiye, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki keyfi uygulamalarını kınadı

Türkiye, İslam aleminin mukaddes mabedi Harem-i Şerif'e yönelik olarak fanatik yerleşimciler tarafından 4 Eylül’de girişilen mütecaviz eylemleri önlemeyen İsrail güvenlik güçlerini kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 17:37
Türkiye, İslam aleminin mukaddes mabedi Harem-i Şerif'e yönelik olarak fanatik yerleşimciler tarafından 4 Eylül’de girişilen mütecaviz eylemleri önlemeyen İsrail güvenlik güçlerini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mütecaviz eylemleri önlemek yerine, ibadet için Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara haksız ve orantısız şiddet uygulayarak yaralanmalara yol açmasını, ibadet hürriyetlerini haksız ve keyfi biçimde engelleyerek, Mescid-i Aksa'ya girişlerini yasaklamasını kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, "İsrail'i Harem-i Şerif'in kudsiyetine ve Müslümanların ibadet hürriyetlerine yönelik bu tür mütecaviz girişimlere bir an evvel son vermeye davet ediyoruz.‎ Türkiye Mescid-i Aksa'nın kudsiyetinin ve Müslümanların temel hak ve hürriyetlerinin korunmasını öncelikli olarak takip etmeyi sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.