Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye bu mutluluğu konuşuyor

Türkiye bu mutluluğu konuşuyor

Mahkemenin tahliye kararı verdiği Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Balbay'ın eşi ve çocuklarıyla verdiği mutluluk fotoğrafları Türkiye'nin gündemine oturdu

  • Ege Postası
  • 10.12.2013 - 10:11
ANKARA- İstanbul 13'ncü Ağır Ceza mahkemesinin tahliye kararı verdiği Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.
Mahkemenin tahliye kararının ardından Sincan Cezaevi'nden çıkması beklenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından cezaevinden ayrıldı. Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi kampüsünde ilk olarak eşine sarıldı, ardından da CHP'li vekillerle kucaklaştı. Balbay'ın, işlemlerinin ardından ilk olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyeret etmek istediği öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP'li vekiller de Balbay'ı karşılamak için Sincan Cezaevi'ne geldi. Bu arada, Balbay 'Muayene olmanız gerekiyor' diyen cezaevi yetkilerine "Haberal Hocam burada, o muayene etse olmaz mı'" diye espri yaptı. Mustafa Balbay'ın cezaevinin kapısından çıkışı sırasında Zülfü Livaneli'nin 'Hey Özgürlük' şarkısı çalındı.
Yaklaşık 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Mustafa Balbay evine gelerek çocuklarıyla kucaklaştı.
Mustafa Balbay hakkında 4 yıl 277 günün ardından tahliye kararı geldi. Balbay tutuklandığında henüz küçük bir bebek olan oğlu Deniz Balbay şu anda beş buçuk yaşında.
Mustafa Balbay'ın cezaevinde geçirdiği süre boyunca kızı Yağmur Balbay ve oğlu Deniz Balbay babalarını yalnız bırakmamıştı.

BABA EVİNDE BÖREKLER HAZIR

Ergenekon Davası’ndan Sincan Cezaevi’nde 4 yıl 9 aydır tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Aydın’ın Nazilli İlçesi’ndeki baba ocağında, tahliye haberinin gelmesiyle sevinç gözyaşları döküldü.
Yakınları ve sevenleri tahliye haberi sonrası Balbay ailesinin evine koştu. Baba Fevzi Balbay, "Bugün bizim bayram günümüz. Bundan daha büyük mutluluk olur m? Umudumuz yoktu diyebilirim, ama tahliye olmasını da beklemekten başka çaremiz de yoktu. Çok şükür tahliye kararı çıktı" dedi.
Oğlunun avukatı aracılığıyla istediği haşhaşlı böreği hazırlayan Melek Balbay, "Arayıp soranlara teşekkür ederim. Evladımın istediği böreği hazırladım. Şimdi yanıma gelmesini bekliyorum. Çok şükür bugünleri de gördük. Çok mutluyum" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliye haberini alanlar da eve akın etmeye başladı.

"BALBAY'A TAHLİYE HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ..."



CHP İZMİR'DE BALBAY SEVİNCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın cezaevinden tahliye olması partinin İzmir teşkilatında da sevinçle karşılandı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Özgürlüğe hoş geldin, satılmamış kalem, hoş geldin onur ve demokrasi savaşçısı Mustafa Balbay” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye haberi partinin İzmir teşkilatında da sevinçle karşılandı. CHP İl Başkanı Ali Engin, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Balbay’ın tahliyesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Engin, “Tüm Türkiye'nin istediği haber 4 bin 277 gün sonra geldi. Gurbette vatana kavuşmayı bekler gibi, hasreti çekilen sevgiliye kavuşmayı bekler gibi bekledi tüm Türkiye; Balbay'ı. Yapılan zulme ve baskılara karşı, eğilmeden dik duran Mustafa Balbay hakkında verilen özgürlük kararı, hepimize tarifsiz mutluluklar yaşatmıştır. Bu özgürlük göstermiştir ki, ne iftiralar ne de baskılar karşısında yılmadan, doğru bildiğinden şaşmadan mücadeleye devam edenler davalarında er geç muvaffak olurlar. Şimdi Balbayımızı kucaklama, onun bu onur ve demokrasi zaferini kutlama ve ona bu zulmü yaşatanlarla demokratik yollarla hesaplaşma zamanıdır. Sayın milletvekilimizi İzmir'de ağırlayacağımız günü büyük bir heyecanla bekliyor, başta ailesi ve örgütümüz olmak üzere, tüm Türkiye geçmiş olsun diyorum. Özgürlüğe hoş geldin satılmamış kalem, hoş geldin onur ve demokrasi savaşçısı Mustafa Balbay" açıklamasında bulundu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.