Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'den IŞİD hamlesi: Planlarımız var, göreceksiniz!

Türkiye'den IŞİD hamlesi: Planlarımız var, göreceksiniz!

Sinirlioğlu: IŞİD'e karşı askeri planlarımız var, göreceksiniz

  • Ege Postası
  • 06.11.2015 - 09:15
DIŞİŞLERİ Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede askeri olarak harekete geçme planları olduğunu söyledi.

Sinirlioğlu bu önemli açıklamayı önceki gün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de katıldığı ‘Ortadoğu’nun Geleceği Konferansı’nda IŞİD’le mücadeleyle ilgili bir soru üzerine yaptı. Soruyu yanıtlarken IŞİD’in Türkiye sınırlarında da terör saldırıları düzenlediğini hatırlatan Sinirlioğlu, “Onlara (IŞİD) karşı önümüzdeki günlerde askeri olarak harekete geçme planlarımız var. Göreceksiniz. Hepimiz birlikte bu tehlikeye karşı durmalıyız. Fakat aynı zamanda Suriye’deki krizin çözülmesi gerekiyor. Demokratik bir temelde Suriye sorunu çözülmelidir” dedi.



YAŞAM TARZIMIZI TEHDİT EDİYOR
Irak ve Suriye’deki IŞİD’in Türkiye için de tehdit olduğuna dikkat çeken Sinirlioğlu, Türkiye’nin de dahil olduğu koalisyon güçlerinin daha etkin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Sinirlioğlu, “DAEŞ (IŞİD), yaşam tarzımızı ve güvenliğimizi tehdit etmektedir. Türkiye, DAEŞ’e karşı mücadelede Irak ve Kürdistan bölgesine yardım etmeye devam edecek. Tüm terör örgütlerinin ortadan kaldırılması için çabalarımızı sürdüreceğiz. Kürdistan bölgesi ve Irak’ın terörle mücadelede başarılı olabilmesi için sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz ” dedi. Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç ise Hürriyet’in “Sinirlioğlu, bu sözleriyle bir kara harekâtını mı kastetti” sorusuna, “Ben kara harekâtı diye bir şey duymadım. AA’da yer alan metinde de kara harekâtı diye bir ifade yok. DAEŞ terör örgütüdür. Bu örgüte karşı her türlü tedbiri almaktayız ve alıyoruz” dedi. 

ÇÖZÜM SÜRECİ ÖLMEDİ
Çözüm Süreci’ne de değinen Sinirlioğlu, sürecin ölmediğini, duraklama devrine girdiğini belirtti. Sinirlioğlu özetle şöyle dedi: “Demokratik siyaset önem taşıyorsa, silahların bırakılması gerekiyor. Terörist bir örgütün, çözüm sürecindeki varlığı kabul edilemez. PKK Türkiye’ye karşı terör eylemlerine başvurdu. Saldırıların olduğu bir yerde siz siyasetle cevap veremezsiniz. Bir terör örgütü olan PKK, Türkiye’de Kürtleri temsil etmiyor. PKK farklı görüşlere izin vermiyor. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde. Diktatör, nerede olursa olsun diktatördür. Bunun Kürt, Türk ya da Arap olması fark etmiyor.”




Fransa, IŞİD'i Charles de Gaulle'den vuracak
Fransa, Charles de Gaulle uçak gemisini Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlara destek vermek için bölgeye gönderiyor.

Fransız uçak gemisi Charles De Gaulle Işid'le mücadelede yeniden konuşlandırılacak. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Charles De Gaulle'ün Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara katılacağı duyuruldu. DAEŞ'e karşı koalisyona 6 Mirage ve 6 Rafale tipi uçakla destek veren Fransa'nın uçak gemisiyle beraber operasyon gücünü 2 katına çıkaracağı belirtiliyor.

Bu yıl şubat-nisan ayları arasında 8 hafta boyunca Körfez'de konuşlanan Charles de Gaulle, IŞİD'in Irak'taki hedeflerine yönelik başlatılan operasyona katılmış, mayıs ayında Fransa'ya dönmüştü.

Fransa, IŞİD'in Irak'taki hedeflerine karşı yürütülen ve adını Irak'taki Chammal rüzgarından alan Chammal operasyonunda IŞİD hedeflerini ilk kez 19 Eylül 2014'de vurmuş, IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini tespit etmek için ilk keşif uçuşunu da 19 Ekim 2015'de yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.