Dolar 34,1138
%0.29
Euro 38,1297
%0.19
Altın 2.877,410
%1.7
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye ile META arasında son pazarlık!

Türkiye ile META arasında son pazarlık!

Instagram'a 2 Ağustos'tan itibaren getirilen erişim yasağında son pazarlıklar yapılıyor. META yetkilileri ile Ulaştırma Bakanlığı arasında son bir görüşme daha yapılacak. AK Parti kanadından gelen açıklamalara göre, Instagram kısa süre içinde açılabilir. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 09.08.2024 - 10:36

Instagram'a Türkiye'de 2 Ağustos'tan itibaren getirilen erişim yasağı halen devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı ile META yetkilileri arasında yapılan son görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

META yetkilileri ile Bakanlık yetkilileri son bir görüşme daha yapacak.

AK Parti kanadı ilse Instagram'ın şartlarını kabul etmesini bekliyor.

META yetkilileri sunulan tüm şartları yerine getirirse Instagram'a getirilen kısıtlama kalkacak.

"KISA ZAMANDA SONUÇ ALINABİLİR"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada kısa sürede görüşmelerin sonuçlanacağının da sinyalini verdi.

Efkan Ala'nın Instagram ile ilgili açıklaması şu şekilde; "Türkiye'nin hassasiyetleri var. Biz burada özgürlüklerin garantisi olarak yürüyoruz. Birisi özgürlükleri kısıtlıyor. İnsanların yaptığı paylaşımları kaldırıyor. Özgürlüklere müdahale ettikleri için Türkiye burada vaziyet aldı. Türkiye burada özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için bu görüşmeleri yapıyor.

Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum. Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz. Diğerinde ise çocukları korumaya yönelik. Bu alanı birlikte yönetmeliyiz. Biz, böyle bir iletişim devriminin olduğu çağda bunları kısıtlayarak yola devam etmeyi arzu eden bir iktidar değiliz. Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum." (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.