Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin tapusu Çanakkale'dir

Türkiye'nin tapusu Çanakkale'dir

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) ve ONAG YAPI yönetim kurulu başkanı Niyazi Gültekin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 18.03.2016 - 12:08
Ülkede yaşanan şiddet ve çatışma ortamına Çanakkale’deki ‘birlik ve beraberliğin’ örnek alınarak son verilebileceğine dikkat çeken Niyazi Gültekin mesajında şunları ifade etti;
Sadece Türkiye değil dünya tarihine altın harflerle kazınan Çanakkale zaferini bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları pahasına göğüs göğüse çarpışan tüm kahraman askerlerimizi ve Türkiye halkını sevgi, saygı, minnet ve gururla anıyoruz.

Üzerinden 101 yıl geçmesine rağmen halen gururla bahsettiğimiz bu şanlı zafer ülkemiz insanının istediğinde neler başarabileceğinin en önemli kanıtıdır.
Türkiye'de yaşayan tüm halkların...

Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Sünni'siyle, Alevi 'siyle omuz omuza savaşan ve tek gayesi ülkenin birliğini ve bağımsızlığını korumak, ülkenin düşman işgaline girmesine engel olmak olan ve bu uğurda canlarını yitiren atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak en elzem görevimizdir. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya, bizi birbirimize düşman etmeye, birbirimizi ötekileştirmeye çalışan tüm şer odaklarıyla, atalarımızın Çanakkale Savaşı’ndaki birlik ve beraberliğini örnek almak suretiyle mücadele etmeli ve miraslarını en iyi şekilde yaşatmalıyız.

Bugün ülkemizin içerisine düştüğü şiddet sarmalı, Doğu ve Güneydoğu’daki şiddetli çatışmalar, kentlerde sivil vatandaşlar yerine hendeklerin ve tankların olması, Ankara, İstanbul ve Suruç’ta yaşanan bombalı saldırılar hepimizi çok derinden üzmektedir.
Çanakkale Savaşı’nda dünyadaki en iyi ‘Birlik ve Beraberlik’ örneğini sergileyen atalarımızdan miras kalan güzel ülkemizde bu üzücü olayların yaşanması kabul edilebilir değil. ‘Çatışma kültürü’ yerine ‘Birlikte yaşama kültürünü’ yaşatmalı, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli ve toplumsal iç barışı hiç zaman geçirmeden egemen kılmalıyız.

Türkiye’nin tapusu Çanakkale’dir. Bizim milli birlik ve birliğimizin en güzel örneği Çanakkale’dedir. Coğrafyamızda yaşanan şiddet ve çatışmanın son bulması için atalarımızın yaptığını yapmalı ve tüm farklılıkları bir köşeye bırakarak birlik ve kardeşliğimizi yeniden sağlamalıyız. Çatışma ve şiddet olaylarının son bulması için Türkiye’de yaşayan 78 milyon yurttaş sorumluluk almalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete kavuşan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.