Dolar 34,2636
%0.06
Euro 37,6212
%0.06
Altın 2.880,700
%-0.99
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin ilk Patika Oryantring Şampiyonası yapıldı

Türkiye’nin ilk Patika Oryantring Şampiyonası yapıldı

Türkiye’nin ilk Patika Oryantring Şampiyonası, Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı. Soğanlı Botanik Park’ta gerçekleştirilen yarışmaya Bursa ve diğer illerden 30’u engelli olmak üzere 60 sporcu katıldı. Yarışmacılar,...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 12:29
Türkiye’nin ilk Patika Oryantring Şampiyonası, Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.
Soğanlı Botanik Park’ta gerçekleştirilen yarışmaya Bursa ve diğer illerden 30’u engelli olmak üzere 60 sporcu katıldı. Yarışmacılar, pusula yardımı ile harita üzerindeki hedefleri bulmaya çalıştı. Engelli sporculara anne yada babaları yardımcı oldu.
Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Oryantrik Federasyonu görevlisi İbrahim Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Oryantring, harita ve pusula yardımı ile harika üzerinde işaretlenen noktalardaki hedefleri zamana karşı bulmaya dayalı bir doğa sporudur. Patika Oryantring’ini diğer türlerden ayıran özelliği ise bundan zaman çok önemli değil. Birkaç tane zaman tutulan hedef dışında zamanın önemi yok. Fakat zamanlı hedeflere gittiklerinde karar verme yetilerini çok hızlı kullanıp, doğru hedefi işaretleyerek bir sonraki hedefe gitmeye dayalı.”
Engelli çocuğu ile yarışmaya katılan Serap Yapıcı ise şunları dile getirdi: “Kızımın yarışması için geldik, 2 yıldır katılıyoruz, bronz madalyamız var. En azından benim kızım içine kapanıktı, etrafa bakışı değişti, sosyal faaliyetleri çoğaldı. Dışarıya yönelik her şeyi başarmaya çalıştı. Çok değişiklikler oldu, tavsiye ederim bu yarışmayı.”
Yarışmaya Bursa’dan katılan Mert Yıldız, daha önce koşarak oryantring yaptığını ancak ilk kez patika oryantringi yapacağını söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: “Bize bir harita veriyorlar, harita üzerinde hedef bilgi sembolleri oluyor, ona göre hedeflerimizi buluyoruz. Sırasıyla bitirip bitişe veriyoruz ve kontrol ediyorlar. Zorluğu parkura göre değişiyor ama çok eğlenceli bir şey.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.