Dolar 34,1707
%0.02
Euro 38,2925
%0.33
Altın 2.912,630
%-0.26
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tutsak gençlere sendika desteği

Tutsak gençlere sendika desteği

Yurt çapında geniş yankı bulan ve İzmir’de de büyük destek bulan Gezi Parkı eylemleri sonrasında tutuklanan 28 gencin ailesi yarın görülecek olan “Gezi Davası”nın son duruşması öncesinde DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde bir basın açıklaması düzenledi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve sendikaya bağlı şube başkanlarının da katıldığı toplantıda sağduyulu olan herkesi gezi tutsağı gençlere destek vermeye çağıran mağdur aileler, AK Parti hükümetinin yargıyı kullanarak çocuklarını tutsak ettiğini savunarak “Direnmeye devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2013 - 12:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tutuklu ailelerine destek veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı toplantının başında gençlerin arkasında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, “Gezi ile başlayan ve bu ülkede toplumsal muhalefetin nasıl yağılacağını bize gösteren, öğreten gençlerimiz çeşitli cezaevlerinde tutsaklar. En büyük acıyı ise aileleri yaşamakta. Gezi sürecinde varsak, hepimiz de vardık. İzmir’de 51 tutsak ile başlayan ve bugün 28 tutuklu ile devam eden davada onlarla birlikteyiz. KESK, DİSK, TMMOB olarak arkalarında durmaya devam edeceğiz” dedi.

“KENDİ ÇOCUKLARINA GELDİĞİNDE…”

İzmir’deki “Gezi tutsak”larından Elif ve İbrahim Kaya kardeşlerin babası Hamza Kaya mağdur ailelerin adına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Kendi çocukları için özel kanunlar çıkaran, okullar yapıp, kurumlar kuranlar bizim çocukları hoyrat ve saygısızca 6 aydır rehin almışlardır. Kanun çıkarıp, biz de demokrasiye şöyle ileri, böyle ileri diyenler çıkardıkları kanuna dahi uymayıp, adeta o kanunları çocukların önünde tuzak gibi kullanmaktadırlar. Mazlumların yanındayız diye, iktidara gelenler ile eni mazlumlar yaratmakta, hem de eskilere rahmet okutmuşlardır. Çetelere karşıyız, onları bitirdik diyenler yeni eli satırlı çeteler üretip, polisler tarafından polislerle beraber çocuklarımıza satırla saldırdı, ödül olarak tatile gönderildi. Tutuklanmayacak şekilde heyet oluşturuldu, tutuklanmayacak teminatı ile geri getirildi. Aramızda dolaşıyorlar.”



“BİZİMLE ALAY EDİYORLAR”

Kaya sözlerinin devamında AK Parti hükümetine seslenerek, “Çocuklarımızı hakkında inat edilen hiçbir suç yok. İsnat edilen şeyler, “Gaz sıkılırken yüzünü kapattın”, “Bu fotoğraf senin mi'”, “TOMA’ya taş attın mı'” Bunlar aslında alay edilecek şeyler ama bunlarla da bizimle alay ediyorlar. Çocuklarımıza ve bize “Değersizler, biraz hapis yatsalar ne olacak'”, “Biraz ölseler ne olacak” anlayışındalar. Ölen çocukların katillerini korumak, tutanaklardan aylarca, yıllarca alıkonulması bunun açık ifadesidir. Onlara dünyanın gözü önünde zulüm eden polisi “Destan yazdılar” deyip ödüllendirdiler” dedi.

TUTSAK AİLELERİNDEN 12 EYLÜL GÖNDERMESİ

Tutsak ailelerin sözcülüğünü yapan Kaya konuşmasının sonunda tüm İzmir’e önemli bir çağrıda bulunarak Kamuoyunu hükümetin 12 Eylül’le günümüze kadar olan aralarındaki arızaları, tıkanıklıkları, anlaşmazlıkları giderip, çürükleri ayıklayıp, 12 Eylül’ün takımıyla, sivil yarı sivil uygulamalarını bütün demokrasi güçlerine ve halka umarsızca zulüm etmişlerdir. Bu güçlerin, bu işbirlikçilerin ülkeyi felakete sürüklemelerini engellemeye çalışan Gezi Parkı deviniminde yer alan çocuklarımızın yarın Adliye’deki 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi önünde hukuksuzluklara karşı tüm aydın, demokrat, sosyalist, işçi, emekçi, kurum ve kuruluşlarını ve tüm İzmirlileri yanımızda görmek istiyoruz. Gezi Parkı yol arkadaşlarına ve kamuoyuna duyurulur” dedi.

“AKP GEZİ’Yİ HALA ANLAMADI”

Tutuklu ailelerine destek sözü veren KESK Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam ise, Gezi Davası’nın sıradan bir dava olmadığının altını çizerek, “Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük halk hareketi ile karşılaşan AKP hükümeti, evimizin içine kadar müdahalesinin sonunda büyük bir tepki gördü. Hukuk garabeti, yaşandığı diğer illerde yaşanan davalardan da belli oldu. Bu süreçte halk hareketine ve mağdurlara destekçisi olduğumuzu hatırlatmaya gerek yok. Gelişen olay ve eylemlerin hepsi içerisinde birebir biz de vardık. Namus barından herkes, ülkesine sahip çıkan herkes bu eylemlerin içerisindeydi. AKP hala bu ruhu anlamıyor. Bir kez daha tekrar ediyoruz, bu ülkede özellikle Gezi gibi davlar, hukuken açılmış değildir ve polis fezlekelerine dayanmaktadır. Hakimlerin bile güldüğü bu davalarda bizler de tarafız. Sanık sandalyesinde olmasak da… Bir sonraki halk hareketi nasıl patlar bilinmez, her ana yeni bir Gezi hareketinin içinde olabiliriz. Tutuklu olan arkadaşlarımızın yerinde bizler de olabilirdik. Sanık sandalyesinde olan genç arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.