Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
UÜ’de ABD destekli İngilizce öğretiminde materyal tasarımı eğitimi

UÜ’de ABD destekli İngilizce öğretiminde materyal tasarımı eğitimi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen “'ngilizce Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Geliştirme' konulu yaz okulu sona erdi.    UÜ Eğitim Fakültesi ile ABD Büyükelçiliği...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 13:59
Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen “'ngilizce Öğretiminde Materyal Tasarımı ve Geliştirme' konulu yaz okulu sona erdi.

    UÜ Eğitim Fakültesi ile ABD Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen yaz okulu yoğun katılımla gerçekleşti. UÜ Rektörlüğü ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın desteği, Amerika Birleşik Devletleri’nin Doç. Dr. Zübeyde Sinem Genç’e tahsis ettiği burs ile düzenlenen yaz okulu 15-19 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Uluslararası nitelikteki yaz okuluna 20’den fazla Türk üniversitesinden yeni mezun olmuş İngilizce öğretmen adayları katıldı.

    Düzenlenen törene katılan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, eğitimin yeniliklere açık bir alan olduğunu vurguladı. Rektör Kamil Dilek, Materyal Tasarımı ve Geliştirme Programının da genç öğretmenlerin eğitim hayatlarına başarılar getireceğini söyledi.

    Amerikan Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi George M Chinnery de, yeni mezun İngilizce öğretmenlerine uygulanan yaz okulu için Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile eğitimi koordine eden Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyde Sinem Genç’e teşekkür etti.

    Dördü Amerika Birleşik Devletleri’nden olmak üzere 6 akademisyenin verdiği eğitimde, yeni mezun öğretmen adaylarına İngilizcenin yabancı dil olarak öğretilmesinde materyal tasarlama ve geliştirme, teorik bilgilerin pekiştirilmesi gibi güncel yöntemler ve teknikler öğretildi.

    Eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

    Kursiyerler, eğitimin son günü Mediko Sosyal bahçesinde düzenlenen veda yemeğinde bir araya geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.