Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Dündar’dan Ali Engin için ‘şahit’ hamlesi!

Uğur Dündar’dan Ali Engin için ‘şahit’ hamlesi!

Halk Arenası programının startını yeniden veren gazeteci Uğur Dündar, CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin hakkında tazminat davası açma hazırlığında. Dündar, Kasım ayında Gondol Kafe'de yapılan toplantıda Engin'in kendisi hakkındaki iddiaları için 'şahit' hamlesi yaptı. Dündar’dan Engin için ‘şahit’ hamlesi!

  • Ege Postası
  • 27.02.2016 - 12:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Gazeteci Uğur Dündar, hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programına yönelik iddiaları nedeniyle CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin hakkında dava açacak.

Ege Postası’nın edindiği özel bilgiye göre Engin, Kasım ayında Karşıyaka Gondol Kafe’de, il başkanıyken birlikte görev yaptığı ilçe başkanları ve il yöneticileriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, Dündar’ın Halk Arenası programını gerçekleştirdiği ilçelerin CHP’li belediyelerinden 40 ila 50 bin lira arasında para talep ettiğini iddia etti. Engin, Dündar’ın program aracılığıyla İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in de reklamını yaptığını öne sürdü.

TAZMİNAT DAVASI
Engin’in kendisi hakkında gündeme getirdiği iddialardan daha sonra haberi olan Dündar, Halk Arenası programlarının startını yeniden verdikten sonra Engin hakkında tazminat davası açmak için hareket geçti.

3 KİŞİ ŞAHİTLİK YAPACAK
Dündar’ın Gondol Kafe’deki toplantıda bulunan bazı isimlerle diyaloğa geçtiği ve Engin’in kendisine yönelik kullandığı sözlerin teyidini aldıktan sonra ‘şahit’ arayışına girdiği öğrenildi.  Toplantıda bulunan 3 kişinin geçtiğimiz hafta “Şahitlik yaparız” demeleri üzerine Dündar’ın avukatı aracılığıyla önümüzdeki günlerde Engin hakkında tazminat davası açacağı öğrenildi.

KİMLER KATILMIŞTI'
Gondol Kafe’deki toplantıya Engin dışında il eski yöneticileri Ali Karabay, Niyazi Arslan, Züleyha Bingöl, Banu Özdemir, Dilek Bilgin, Nazan Çetin, Bedri Eren, Orhan Karaoğlu, Levent Çılı, Rıza Gök, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Kiraz, Tire, Karşıyaka, Konak, Çiğli, Karabağlar, Selçuk, Foça, Kemalpaşa, Kiraz, Menderes ve Bayındır eski ilçe başkanları katılmıştı.


İDDİALARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Dündar, geçtiğimiz aylarda Halk Arenası programı için belediyelerden para aldığı iddialarına Twitter üzerinden tepki göstermiş ve “Halk Arenası için CHP’li belediyelerin bana para ödedikleri iftirasını atmışlar. Beş kuruş almadığım gibi cebimden çok para harcadım. Biri çıksın ‘Bizden 5 kuruş aldı’ desin, kendimi savcılığa ihbar ederim. Bu müfteriler herkesi kendileri gibi sanıyor. Bu haysiyet cellatlarıyla yargıda hesaplaşacağım. Haram havuzlarından yolunu bulan haysiyet cellâtları. Hayatında verilemeyecek hesabı olmayan Uğur Dündar’dan size ekmek çıkmaz. Başka kapıya! Bağımsızlığını koruyabilmek uğruna yarım asırdır göğsüne giysi firması ismi bile yazdırmayan kişiye atılan para çamuru, ancak atana yapışır” ifadelerini kullanmıştı.

SERTEL’İN HAKKINI SAVUNMUŞTU
Dündar, yakın dostu İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in 7 Haziran’da adaylığının düşürülmesindeki itirazların arka planındaki isim olduğu uzun süre iddia edilen Engin’e karşı o dönemde sosyal medya aracılığıyla üstü kapalı göndermeler yapmış, parti genel merkezine ‘disiplin’ çağrıları yapmıştı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.